Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Få upp ögonen för dina immateriella tillgångar
- Anmäl dig till vårt kostnadsfria seminarium

Öka dina affärer med immateriella tillgångar

Har du tänkt på att en stor del av ditt företag inte går att ta på, men ändå utgör stora värden i företaget? Det kan till och med vara så att de utgör grunden för företagets framtida intäkter och möjlighet till tillväxt. Det är alltså av yttersta vikt att du har koll på och förståelse för vilka som är dina immateriella tillgångar.

Men det är ett snårigt och komplicerat område, så med detta seminarium vill vi ge dig en övergripande introduktion till vad immateriella tillgångar är och hur du kan identifiera och tänka smart kring dessa.

Seminariets innehåll

Seminariet arrangeras av Almi tillsammans med PRV, och fokuserar på affärsnyttan av immateriella tillgångar samt resonerar kring alternativ till skydd kopplat till din verksamhet.

 

Dessutom kommer tre konkreta case att presenteras, och utifrån en matris kommer du och övriga deltagare att identifiera och diskutera vilka immateriella tillgångar som kan finnas och vilka aktiviteter som bör genomföras kopplat till respektive tillgång. Avslutningsvis kommer du även att påbörja ditt företags matris, som du sedan kan fortsätta att jobba vidare med hemma.

 

Du kommer kanske inte få svar på alla frågor, men du kommer definitivt efter genomfört seminarium att veta vilka frågor du ska ställa dig, känna igen en immateriell tillgång och kunna fatta egna beslut kring dessa – samt veta när du behöver ta hjälp utifrån, och vem du kan vända dig till för att få den.

 

Och kör du fast finns vi på Almi redo att lotsa dig vidare i den snåriga djungeln av immateriella tillgångar.

Introduktion till immaterialrätt 

I PRV-skolan Online får du en introduktion till immaterialrätt. Här kan du också fördjupa dina kunskaper inom olika områden av immaterialrätten.


Om PRV
Patent- och registreringsverket, PRV, är myndigheten för immaterialrätt. PRV arbetar med nya idéer i teknikens och utvecklingens framkant för att stärka Sveriges tillväxt och konkurrenskraft.

Boktips för dig som vill fördjupa dig i immaterialrätt

Idéskydd för kreativa - handbok i immaterialrätt och strategier mot idéstöld

av Kenneth Österlin

 

En handbok med många konkreta råd och illustrerade exempel som på sina 300 sidor ger ett brett och praktiskt perspektiv på idéskydd för både den enskilde kreatören som det stora företaget. Patent, mönsterskydd och upphovsrätt är bara ett av sätten man kan försöka skydda sin idé på. Hur man hanterar information, samarbeten och kompetens är väl så viktigt för en effektiv skyddsstrategi. Bokens förord skrivet av Håkan Lans.

 

Läs mer och köp boken här

 

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.

 

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Vad kostar det?

Seminariet är kostnadsfritt. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud.

När arrangeras ett seminarium i min region? 

Här hittar du aktuella datum för seminariet om "Immateriella tillgångar" i din region, samt annat aktuellt som händer. 

 

Till Kalendern

Vad är skillnaden? 

Immateriella tillgångar
= tillgångar inom företaget som man inte kan ta på, ibland kallade kunskapstillgångar. T.ex. design, spetskompetens, varumärke, avtal, affärshemligheter, kunddatabas, recept … 

 

Immaterialrätt

= affärsverktyg som ger dig ensamrätt till en innovation. T.ex. kännetecken av en vara, teknisk lösning, fotografi. Patent, upphovsrätt, designskydd och varumärkesskydd.

 

Fler ord, förkortningar, och begrepp hittar du här