Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Genomför ett företagsköp
Vad du bör tänka på inför köpet.

Att köpa företag

För dig som funderar på, eller har bestämt dig för att köpa företag.

Att köpa företag är ett alternativ för dig som vill driva företag. Fördelen med att ta över ett aktivt företag är att du redan från start har en bas att utgå ifrån. Du hoppar på i farten med andra ord. Det kan exempelvis handla om att ta över efter ett generationsskifte, att du ser en större potential i ett företag eller att rätt typ av företag är ute till försäljning.

Vad kommer jag att lära mig?

Seminariet ”Att köpa företag” ger dig kunskap och tips om hur du kan genomföra ett företagsköp. Det kan vara ett av ditt livs viktigaste beslut. Därför ska du förbereda dig väl och sätta dig in i alla möjligheter och utmaningar som finns i samband med ett företagsköp. Under seminariet får du också träffa och diskutera med andra företagare som är i liknande situation

 

Efter seminariet har du kunskap och verktyg för att planera inför ett företagsköp.

Hur förbereder jag mig?

Verktyget Lean Canvas används i många av våra seminarier. Lean Canvas är ett bra verktyg för att fånga och precisera din affärsidé. Inför startseminariet "Att köpa företag" är det därför bra om du har funderat igenom frågorna i Lean Canvas modellen. Ladda ner och fyll i vår Lean Canvas-mall.

Vad kostar det?

Alla våra startseminarier är helt kostnadsfria. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud.

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.

 

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Våra startseminarier

Almis startseminarier är en serie i fem delar. De leds av Almis erfarna rådgivare. Under deras ledning blandas information och diskussion under seminariets gång. Läs mer om startseminarierna.

 

Vad kostar det?

Alla våra startseminarier är helt kostnadsfria. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud.

Anmäl dig till startseminariet
I vår kalender ser du när seminarierna hålls i din region och hittar länk till anmälan.
Till kalendern