Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Hur du planerar och följer upp ekonomin
Ditt företags viktiga ekonomiska samband och nyckeltal

Räkna på din affär

För dig som är på väg att starta, nyligen har startat företag eller fortfarande känner dig som nybliven företagare.

Framgångsrikt företagande bygger till stor del på att förstå marknadens behov och att kunna leverera på detta. För att uppnå långsiktig lönsamhet måste du också förstå utfallet av dina ekonomiska rapporter och följa upp din verksamhet. Det handlar bland annat om att ta fram relevanta nyckeltal för just ditt företag.

Vad kommer jag att lära mig?

Seminariet ”Räkna på din affär” ger dig vägledning i hur du planerar och följer upp ekonomin i företaget. Den bidrar till ökad förståelse för ekonomiska begrepp och hur balans- och resultaträkning hänger ihop. Vad som är viktigt att tänka på vid t ex prissättning. Exempel på begrepp som vi går igenom är: budget, kapitalbindning/kassaflöde, resultat- och olika nyckeltal.

 

Efter seminariet har du fått ökad förståelse för att göra din egen budget och hur du ska komma fram till företagets kapitalbehov. Du vet vad du behöver tänka på när du ska prissätta din produkt/tjänst och du känner till på vilka sätt du kan finansiera din tillväxt.

Hur förbereder jag mig?

Verktyget Lean Canvas används i många av våra seminarier. Lean Canvas är ett bra verktyg för att fånga och precisera din affärsidé. Inför startseminariet "Räkna på din affärsidé" är det därför bra om du har funderat igenom frågorna i Lean Canvas modellen. Ladda ner och fyll i vår Lean Canvas-mall.

Här ansöker du om lån med hjälp av ditt BankID.

 

Är du intresserad av att utveckla ditt företag? 

 

Våra startseminarier

Almis startseminarier är en serie i fem delar. De leds av Almis erfarna rådgivare. Under deras ledning blandas information och diskussion under seminariets gång. Läs mer om startseminarierna.

 

Vad kostar det?

Alla våra startseminarier är helt kostnadsfria. Men vi debiterar 250 kr om du efter anmälan uteblir utan att ha lämnat återbud.

Anmäl dig till startseminariet
I vår kalender ser du när seminarierna hålls i din region och hittar länk till anmälan.
Till kalendern