Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
22 juni 2021

Mattias Walfridsson ny affärschef i Västerbotten

Porträttbild Mattias Walfridsson
Mattias Walfridsson

- välkommen till oss i Almi Nord! Vi har ställt 3 snabba frågor för att presentera vår nya kollega:

Vem är du?

Jag är född och uppvuxen i nordvästskånska Örkelljunga men är sedan 1998 bosatt i Umeå dit jag flyttade för att studera. Tillsammans med fru och två sportande söner på 11 och 13 bor jag i villa på Tavleliden i utkanten av Umeå med skogen som granne. Jag gillar att hålla igång kroppen, framför allt blir det mycket cykling, indoor walking och längdskidor. Jag har ett stort intresse kring matlagning, odling och trädgård som jag inte minst under sommarhalvåret lägger mycket av min lediga tid på. De senaste nio åren har jag arbetat som vd för Heja, en byrå med expertis på kommunikation genom upplevelser, event, sponsring och samhällsengagemang.

Varför Almi?

Parallellt med min vd-roll på Heja har jag även haft förmånen att få arbeta mycket med tillväxtfrämjande mötesplatser ur ett strategiskt perspektiv. Näringslivsutveckling och platsutveckling är två områden som ligger mig varmt om hjärtat och jag bestämde mig för att söka tjänsten som affärschef i samma ögonblick som jag såg platsannonsen. Att hjälpa de länsföretag som vill utvecklas och växa är en mycket viktig del i arbetet med att stärka Västerbotten för att få en hållbar livskraft och attraktion i hela regionen. Det kommer att bli väldigt roligt och givande att tillsammans med alla blivande kollegor på Almi vara med och möjliggöra företagens utveckling.

Vad ser du mest fram emot?

Oj, var ska jag börja. Jag är så peppad på min nya roll ur så många perspektiv. Men utifrån det vi upplevt i samhället de senaste 15 månaderna så är det ändå att få träffa och lära känna mina nya kollegor på Almi Nord och att vidareutveckla de nätverk vi behöver i länet för att skapa effekt. Jag tycker att det är genuint roligt att utveckla relationer och även om digitala möten är ett bra komplement så kommer man inte ifrån att fysiska möten är centrala för t.ex. kreativitet och innovation. Dessutom kommer jag att få lära mig en hel del nytt här framöver och det ska bli riktigt kul!