Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
31 augusti 2023

3 snabba till Torbjörn

Ta del av vår kollega Torbjörn Edvalls tankar, där han berättar om åren på Almi och den mångsidiga rådgivar-rollen, i ett avsked inför steget vidare till informationssäkerhetsansvarig på Värmdö kommun.

1000px_201202_141520_JG.jpgTorbjörn Edvall, projektkoordinator och rådgivare

Berätta om vägen till Almi – vad gjorde du innan och hur kom det sig att du kom till Almi? 
Ja, jag har ju en brokig bakgrund, är ju en IT-kille från början. Läste programmering på universitetet och så fick jag jobb som projektledare för Stiftelsen Norrlands IT-Centrum (SNIC) – den utgjorde kittet mellan akademin, myndigheter och kommuner och jag fick jobba med områden som nya digitala tekniker, när man inför dem i organisationerna, hur man kan bli effektivare. Sen drev jag eget bolag i 10 år där jag stöttade myndigheter och kommunala bolag med införande av digitala stödsystem, var projektledare och byggde ut IT-infrastrukturer – vi erbjöd hjälp med utredningar, upphandlingar och projektledning. Kunderna var främst kommuner i Västerbotten, Norrbotten, Jämtland och Västernorrland. Vi var två som drev bolaget och i samband med detta fick vi också ett första uppdrag åt Danderyd och Stockholm. Det var ett uppdrag åt Länsstyrelsen i Stockholm, för IT-Forum. Till en början var det roligt med uppdrag i Stockholm, men det blev ju jobbigt när barnen kom upp i ”hämta-skjutsa”-åldern. Därför bytte jag spår, flyttade tillbaka till hemtrakterna och gick in i byggbranschen och arbetade med smarta hus t ex larm, ventilation och belysning. Hann med ytterligare ett spårbyte som regionchef inom datasäkerhet innan det dök upp en spännande annons i Västerbottens-Kuriren med ett affärsrådgivarjobb på Almi – den tilltalade mig utifrån min utbildning och bakgrund som egenföretagare. Och på Almi har jag nu varit i 13 år!

 

Beskriv det nya uppdraget du går till och ditt ”varför” kopplat till det!

Min nya tjänst blir som informationssäkerhetsansvarig på Värmdö kommun. Jag har ju aldrig gjort någon enkel förflyttning inom samma bransch, utan alltid gjort de stora förflyttningarna. Jag har bytt jobb 6 gånger - bytt bransch, branschkollegor, stad och det är skönt att göra en helomvändning igen. Jag upplever att jag är klar på Almi så det känns jättekul, det är en utmaning och jag kommer in som en rookie. Värmdö är en rolig kommun och vi har en historia då jag jobbat med Värmdö kommun tidigare. De är i finalen till årets digitaliseringskommun, de är progressiva och framåt. Det finns ett innovationskontor, ”Hubben”, vilket känns unikt för en kommun. IT-avdelningen ligger här, jag kommer att tillhöra strateg-gänget och till och med sitta med i ett AI-råd! Det känns som att tidpunkten är rätt nu, jag fyller 60 så det känns som att det är nu det ska ske. Sen har jag min dotter i Stockholm, vilket naturligtvis är en bidragande orsak.

 

Hur känns det att lämna Almi? Vad kommer du att sakna mest respektive minst?
Jaa, jag har ju aldrig varit på samma ställe så länge som 13 år så jag har ju verkligen trivts bra på Almi! Det har varit roligt att jobba med företagen, roligt med kollegorna och här har jag fått prova lite olika saker. Här kan jag se bakåt 2 år och se att jag fått gå mellan olika och varierande uppdrag, det känns viktigt för mig.

 

Ett varmt TACK Torbjörn för våra gemensamma 13 år och lycka till i det nya!