Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
17 september 2021

I väntan på årets SKAPA-prisvinnare

SKAPA vinnare
Vinnare av Västerbottens SKAPA-priser 2020 (från vänster till höger): Landshövding och prisutdelare Helene Hellmark Knutsson, SKAPA-prisvinnare Marcus Bäckström, länsvinnare av SKAPA Talang Albin Mannberg, juryordförande och Almirådgivare Ingrid Westman.

I väntan på årets SKAPA-prisutdelning i Västerbotten passade vi på att fråga fjolårets vinnare vad priset betytt för dem och för utvecklingen i deras bolag. Så här svarade de:

Marcus Bäckström, VR-Inspect, länsvinnare SKAPA-priset 2020:

"Under året så har jag arbetat vidare med Brunnsinspektion Sverige AB och bland annat sökt investerare/partners till bolaget. Det mynnade ut i att Autocomplete AB i Umeå, samma entreprenör som gör all mekanik och elektronik i kameraenheten, gick in som delägare i bolaget.

Det känns mycket bra, och vi blir ett starkt team tillsammans.

 

Under året så har vi byggt om all mekanik och elektronik i kameraenheten - allt är nu förfinat och förbättrat. Vi har all elektronik och moduler på kretskort som vi ritat upp och monterat. Version 2.0 inväntar nu CE-märkning.

 

På grund av pandemin så har försäljningen minskat. Jag har tecknat avtal med en kund under året, Aarsleff Rörinspektion AB, ett stort danskt företag med en utbredd organisation också i Sverige och Tyskland. Dom har använt min utrustning sedan januari, är mycket nöjda och är goda ambassadörer med ett betydande nätverk för oss.

 

Min känsla för den kommande tiden är god och jag ser fram emot att kunna göra kundbesök nu i höst när restriktionerna är borta.

 

Det kändes som att få ett betydelsefullt innovationspris då jag fick ta emot Skapa-priset i Västerbotten, STORT tack för det!! Prispengarna från länsnivå var ett välkommet tillskott i bolaget.

Jag har lagt in loggan i min e-postsignatur, då jag känner mig stolt över att ha vunnit länspriset!"

Albin Mannberg, JobOptions, länsvinnare SKAPA Talang 2020:

"Jag har tagit klivet ner till Stockholm och precis köpt en lägenhet här. Detta för att ta mitt bolag vidare, samt för att lära mig av duktiga personer inom området.

 

Sedan förra året har vi nu lanserat i 14 orter i Sverige, med över 12 000 företag i databasen. Det senaste halvåret har vi i princip testat att driva trafik till sajten och mätt hur kandidater resonerar, med nästintill bara fokus på kandidaterna.

 

Tack vare prissumman och medlen från er så har det varit möjligt, annars hade vi behövt fokusera på försäljning för att få in kapital, som också är roligt - men inte en entreprenörs huvudsakliga område. 

 

Nu i höst är fokus att träffa företag och forma tjänsten enligt deras behov."