Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
5 oktober 2021

Tre snabba frågor om Umeågalan

Dags att nominera företag och företagare till Umeågalan!

Efter 18 månader av restriktioner kan vi äntligen blicka fram emot att träffas och ses i större sammanhang igen. Almi Nord är medarrangör och sedan Umeågalan senast arrangerades 2019 har det hunnit ske många förändringar. Uppdaterade priskategorier, öppet nomineringsförfarande, omarbetat jurysystem och ett helt nytt format för galakvällen är några av de större nyheterna jämfört med tidigare.

Vi har ställt tre snabba frågor om Umeågalan till Karolina Kollenmark-Andersson, ansvarig för marknad och kommunikation på Almi Nord.

Karolina Kollenmark-Andersson Foto: Johan Gunséus

Du har ju varit med från Almi Nords sida kring Umeågalan sedan starten 2004, vilka nyheter tycker du känns mest spännande?

Oj, svårt att välja, men jag tror nog att det är just det öppna nomineringsförfarandet som jag hoppas kan sätta skickliga men kanske relativt okända entreprenörer i rampljuset!

 

Almi Nord är tillsammans med Deloitte och Swedbank medarrangörer för priskategorin Årets tillväxtföretag. Vilka kriterier behöver man uppfylla för att nomineras?

Förutom en stark tillväxt måste företaget ha funnits i fyra år. Omsättningen ska det senaste året ha legat på minst 20 miljoner kronor, antalet anställda minst 10 och såväl resultat som eget kapital ska vara positivt i det senaste bokslutet.

 

Det finns flera olika näringslivspriser inom tillväxt, på vilket sätt skiljer sig Umeågalans pris till årets tillväxtföretag mot till exempel DI Gasell?

Priset Årets tillväxtföretag går inte nödvändigtvis till det företag som historiskt har högst procentuell tillväxt. Genom research och intervjuer bedömer juryn även sambanden mellan tillväxten och de beslut och strategiska satsningar som företagsledningen gjort. Juryn beaktar även hur framtidsplanerna ser ut och inte minst då mål och faktorer för framtida tillväxt.

 

Under tre veckor i oktober framåt har alla möjligheten att nominera företag och företagare i Umeågalans priskategorier. Nominering görs under respektive priskategori mellan den 5 och 26 oktober och därefter kommer de 11 jurygrupperna att påbörja arbetet med att välja ut tre finalister och en vinnare i respektive kategori. Torsdagen den 24 mars träffas vi för att nätverka, inspireras, söka ny kunskap och inte minst för att hylla de 11 vinnarna. Som vi längtar!

 

Läs mer på umeagalan.se.