Idétävling i Blekinge 2016

Nu är datumet för att skicka in bidrag till idétävlingen passerat. Vi har fått in några intressanta bidrag. Nu börjar juryn sitt arbete.

Har du en idé som du går och funderar på eller kanske har du redan börjat utveckla idén och är redo för prototypstadiet? Nu har du chansen att delta i vår idétävling.

Tävlingen är öppen för både dig som privatperson och för dig som har ett företag. Du ska vara bosatt i Blekinge, ha fyllt 18 år och ha ett svenskt personnummer. Idén får inte sedan tidigare vara känd av tävlingsarrangörerna eller finnas på marknaden. Vi vill genom denna tävling ta tillvara på alla bra idéer i Blekinge. Vi tror nämligen att det finns många bra idéer både bland enskilda privatpersoner och bland företagen.

Tävlingen arrangeras av Almi företagspartner AB, Blekinge Business Incubator (BBI), Blekinge uppfinnareverkstad i Svängsta och Kreativt och Tekniskt Forum Blekinge. Vi samarbetar bl.a. med näringslivskontoren, Länsstyrelsen i Blekinge och Region Blekinge.

Tävlingen är en trestegsraket. En jury kommer att utse 10 finalister som får komma på en audition och berätta mer om/(pitcha) idén. Fem vinnare går sedan vidare och får hjälp med verifiering av idén till ett värde av 10 000 kr vardera. I steg tre kan vinnarna sedan få ytterligare hjälp med prototyputveckling. Värdet av steg tre kommer att variera beroende på idé och behov. Vinnarna har även chansen att kunna erbjudas plats i Blekinge Business Incubators Inkubationsprogram och eller i deras omtyckta "Startup academy". BBI:s erbjudande gäller de som redan har eller väljer att starta ett företag runt sin idé.

Läs mer här: http://www.b-b-i.se/bli-en-bbiare/

Du anmäler dig och lämnar ditt bidrag genom att fylla i en idébeskrivning som du mailar till oss. Skriv "idetävling" och ditt projektnamn i raden för projektnamn. Språket som ska användas är engelska eller svenska. Idébeskrivningen ska mailas till joakim.sandell@almi.se senast den 11 november.

Läs igenom dokumentet Regler för idétävling innan du fyller i idébekskrivningen>

Mer info och länk till idébeskrivningen finns på Almis hemsida här:

Välkommen att delta i tävlingen!

Här kan du följa, ta del av och bidra till dialogen kring företagande.
Följ oss på Facebook

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Vi finns på LinkedIn

Här finns information för dig som vill vara med och arbeta med framgångsrika företag.
Besök oss på LinkedIn