11 maj 2017

Almi Invest investerar i sjönära bostadssajt

Almi Invest har investerat i Sjöhem, Sveriges första och enda nischade bostadssajt för sjötomter. I emissionen på totalt två miljoner kr deltar också Söderhamns Tillväxtkassa och privata investerare. Samtidigt står det klart att landets ledande fastighetsmäklare anslutit sig till Sjöhem.

Sjöhem startade för mindre än ett år sedan och bygger på ett helt nytt sätt att söka en sjö- eller havsnära bostad. Man utgår från var köparen bor och hur långt hen kan tänka sig att åka eller flytta till sitt nya boende. Tanken är att få köparna att lyfta blicken och upptäcka sjötomter även utanför klassiska områden som Västkusten och Stockholms skärgård.

 

- De mest eftersökta objekten på svenska bostadssajter ligger alltid vid vatten, säger Niclas Larsson, vd Sjöhem. Efterfrågan på sjötomter är enorm och vi vill visa att det finns ett stort och bra utbud i olika prisklasser.

 

Nu visar i stort sett alla de stora svenska mäklarfirmorna sina sjö- och havsnära objekt på www.sjonara.se. Exempel på anslutna mäklare är Skandiamäklarna, Svensk Fastighetsförmedling, Mäklarhuset, Fastighetsbyrån och ERA och fler är på väg in.

 

- Sjöhem erbjuder befintliga mäklare att exponera sina sjötomter på en nischad sajt, vilket gör att intresset för tomter även utanför de mest populära områdena kan öka, säger Isabelle Waldenström, Investment Manager på Almi Invest. Bolaget har stor internationell potential och planerar internationell expansion inom ett par år.