Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

De satsar på landsbygden och bygger ut sin butik

För tre år sedan tog paret Ulrika och Fredrik Edholm över Bispgårdens trafikbutik som funnits i över 40 år. Redan under första året kom tankarna på att bygga ut butiken. Nu sätts planerna i verket. Den lilla macken med tre anställda ska växa från 30 till 100 kvm och erbjuda ett större sortiment.

– Vi visste tidigt att lokalen behövde byggas om för att kunna öka omsättningen och bli ett hållbart företag för framtiden. Det kommer att bli stor skillnad. Vi är redan idag en träffpunkt för byborna. Nu kan vi både utöka sortimentet och skapa trevliga sittplatser inomhus för kunder som vill fika, förklarar Ulrika.

Flera företag i familjen

 

Att bli egen företagare var en ny fas i yrkeslivet för Ulrika, som tidigare arbetat inom olika områden som restaurang, service och hemtjänst. Hon stod inför att satsa på vården eller något helt annat. Efter lite betänketid sa de ja till erbjudandet och köpte butiken när den tidigare ägaren gick i pension. Ulrikas man driver sedan 2007 sitt entreprenadföretag Fredriks Maskin & Entreprenad. Så butiken skulle i huvudsak vara Ulrikas ansvar att driva.

 

– Vi hjälps åt, men jag sköter det mesta. Första året var tufft för mig, då var det mycket nytt att lära sig. Allt från ekonomi och försäljning till personal. När man både vill och måste lära sig får man räkna med arbete både på helger och kvällar. Med små barn blir familjen ytterligare ett företag att driva. Men det har gått bra.

Almi som bollplank för framtidsplaner

 

Under 2021 påbörjade Ulrika ett utvecklingsarbete tillsammans med Almi. De gick igenom ekonomin, gjorde upp en plan för omsättning de närmaste åren och satte visioner.

 

–  Vi har verkligen haft nytta av Almis rådgivare, framför allt Ingela Eriksson som var vår tidigare kontakt på Swedbank när vi köpte macken, innan hon började på Almi. Det har varit superbra att få hjälp att sätta tankar, idéer och planer på papper.           

utanför butiken.jpg

                                           

 

 

När paret sedan bestämde sig för att göra verklighet av sina utbyggnadsplaner tog de kontakt med Almi igen. Näringslivskontoret i Ragunda hade guidat dem i processen att söka stöd hos Tillväxtverket och nu behövde de Ingelas hjälp att göra i ordning underlaget i form av bland annat affärsplan och budget.

–  Det var mycket att hålla reda på vid ansökan, så superbra att ta hjälp av Ingela som vet och kan förklara allt så bra.

 

 

Ombyggnad under våren

 

Nu har de fått ett positivt besked om att stödet beviljats. Ulrika hoppas att ombyggnaden kan komma i gång direkt i januari. Om allt går i lås ska butiken vara klar till sommaren 2023.

 

–  Det känns väldigt bra att vi fått möjlighet att vara med och bidra till utveckling av landsbygden, samtidigt som vi kan leva på det!

Vi har verkligen haft nytta av Almis rådgivare.
Ulrika Edholm, Bispgårdens Trafikbutik

Vil du bli kontaktad av Almi?

Jag vill bli kontaktad

november 2022

Qlara loggor

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.