Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Emma Lundstedt tog sin positiva energi och sitt intresse för hälsa med sig in i Lyckolabbet

Jag kickstartade med Almi och fick både kunskap och nya företagsperspektiv.

Efter tio år i butik var det dags för Emma Lundstedt att byta bana. Då hade hon nått sina mål och tagit alla steg i karriären upp till butikschef. Men det var också då hon började känna att hon bara prioriterade jobbet och kom på sig själv med att hålla andan. Sedan 2020 driver hon Lyckolabbet, en social wellness club, för egen utveckling med inriktning på hälsa och sociala aktiviteter.

– Vändningen kom när jag reste till Kanada och hälsade på min kille i tre månader. Då kom jag in i livet i den lilla orten Canmore i Klippiga Bergen, började med yoga och självutveckling. Det var startskottet för Lyckolabbet.

 

Bra start med andra företagare

 

När Emma kom hem igen hade hon massor av energi och ville ta med sig känslan från Kanada in i något eget. Hon började forma en affärsidé och fick kontakt med först Nyföretagarcentrum och därefter hoppade hon på Almis Kickstarta-program.

 

– Det var en bra start med många delar – som budget, marknadsföring, hur man hittar sina kunder och inte minst ett helt gäng företagare i olika stadier. Vissa helt nya som jag, men även andra som kommit längre och ville utveckla sitt företag. Flera fortsatte att träffas efteråt och jag har fortfarande kontakt med två företagare som är lite i samma bransch.

 

Strategier som fungerar i praktiken

 

För Emma var det också ett sätt att komma in i världen som egen företagare. Att få veta mer om vilka möjligheter som finns för att utveckla och finansiera, vilka aktörer som stöttar företagare och att det går att få coachning av Almis rådgivare.

 

– Jag har regelbundet träffat Sven Brückmann på Almi. Han är ett stort stöd och vänder problem till lösningar med konkreta uppgifter som han förväntar sig att jag har jobbat vidare med tills nästa gång vi

Emma Lundstedt, i Canmore, Alberta.
almi logga

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

Emma Lundstedt, foto Sara Gärdegård

Visste du att Almi kan stötta dig som företagare med allt detta:

 

Lån & övrig finansiering

Affärsutveckling

Mentorprogram

Digitalisering

Innovation

 

Vill du bli kontaktad och prata om ditt företag?

 

Februari 2022