Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Forslinds tryckeri öppnar dörrarna i Hammarstrand

Hon är tillbaka där det började för 20 år sedan, fast nu som ägare. Den 1 juni övertog Jenny Forslind verksamheten och driver nu såväl tryckeriet som butiken med kontorsmaterial i Hammarstrand.

–  Det känns jätteroligt och jag har fått väldigt bra respons. Sen jag öppnade har det varit många besökare i butiken och jobben har fortsatt att komma in.

Läge att satsa på sig själv

 

När den tidigare ägaren annonserade att han ville sälja, tog Jenny chansen. Ett halvår senare var allt klart. Då hade Jenny hunnit sätta sig in i det praktiska kring rutiner och uppdrag. Med rötterna i bygden och tre barn som blivit lite större, fanns både engagemang och mer tid att för en egen satsning.

När jag väl bestämt mig gick det egentligen ganska fort. Jag kände att det var läge för mig att göra något jag brinner för.

Finansiering av köpet

 

Även den ekonomiska delen syddes ihop på ett bra sätt. Efter kontakter med Nyföretagarcentrum, där hon fick hjälp med bland annat affärsplan, sökte hon upp Almi för att höra mer om finansieringslösningar. Köpet kunde hon därefter genomföra med eget kapital, lån hos banken och ett så kallat Mikrolån från Almi.

 

– Tack vare Ingela Eriksson på Almi hade jag ett bra stöd hela vägen. Om man aldrig varit egen företagare är det svårt att sätta sig in i allt. Hon förklarade och det kändes betydligt bättre än att bara ha kontakt med banken.

Välbekant bransch

 

Jenny kommer närmast från jobbet som verksamhetsansvarig på renhållningen i Ragunda kommun. Men redan efter Medialinjen på gymnasiet jobbade hon en period hos de dåvarande ägarna av tryckeriet. Så branschen är välbekant.

 

– Det känns helt naturligt och rätt att satsa på det här nu. Jag tror på det genuina, småskaliga och att hålla hög kvalitet.

Utöka tjänster och butik

 

Tryckeriet i Hammarstrand startades 1989 och har nu bytt namn till Forslinds tryckeri. Det är ett stabilt företag som bland annat ger ut Ragundabladet en gång i månaden och har löpande uppdrag för företag i närområdet.

 

–  Jag kommer att driva det vidare som tidigare, men på sikt utveckla utbudet med storformat och textiltryck. Maskinparken kommer också att uppdateras. Butiken får utökade öppettider och ett större sortiment som kunderna har nytta av. Kanske finns det även utrymme för att anställa någon i framtiden.

Vill du ha kontakt med Almi?

Jag vill bli kontaktad

Almi logga
Om man aldrig varit egen företagare är det svårt att sätta sig in i allt.
Jenny Forslind, Forslinds Tryckeri

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

Behöver du en finansieringslösning eller har du andra funderingar om ditt företag? Tveka inte - kontakta oss på Almi!

Läs mer om 

Forslinds Tryckeri

Juli 2022