Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Fullsatt på föreläsning och workshop ”Prova på vd-grupp”

Det var många som tog chansen den 4 maj att lyssna på Pernilla Gravenfors inspirationsföreläsning och delta i Almis workshop efteråt. Ett 40-tal företagare hade samlats på Verket i Östersund för en spännande förmiddag. Här bjöds det på såväl kloka insikter som möjlighet att testa hur det är att utveckla sitt företagande tillsammans med andra genom en vd-grupp. Syftet var att bidra med mod, kraft, inspiration och motivation för att växa som ledare.

Bakom arrangemanget stod Almi Mitt tillsammans med Näringslivskontoret i Östersund och Enterprise Europe Network inom ramen för projekt Qlara. På plats fanns också ett antal kvinnor som nyligen deltagit i Almis vd-grupper.

En önskeföreläsning

 

Valet av föreläsaren Pernilla Gravenfors är ett resultat av att Almi djupintervjuat kvinnor som driver företag i regionen och bett dem berätta om sina eventuella förebilder. Många nämnde just Pernilla Gravenfors.

 

Hon har lång erfarenhet av ledarskap och affärsutveckling med över 25 år inom besöksnäringen på många hotell och destinationer. Senast som vd på Holiday Club och dessförinnan på Copperhill i Åre. Idag driver hon eget som företagsutvecklare, föreläsare och mentor.  

 

Under föreläsningen gav hon många goda råd, nya perspektiv – och skratt, inte minst från sina egna utmaningar inom tuffa multisport-tävlingar. Exempelvis hur hon leder sig själv och andra i medvind och motgångar.

- Jag har fått många frågor om hur jag lyckats. Det beror inte på att jag är mer begåvad än andra.

Svaret är att jag haft en mentor sedan jag var 22 år. Jag har tränat mina mentala muskler genom att utmana mig mentalt och fysiskt.

–  Jag tror också på att leda med hjärtat, alltså ge sig själv och andra möjlighet att må bra. Och jag har ett winner mindset, där jag aldrig känner mig som en förlorare.

 

Workshop med smakprov på vd-grupp

 

Almis rådgivare stod för processledandet under workshopen, med givande diskussioner runt borden. Deltagarna fick ett smakprov på hur det är att vara med i en vd-grupp för att hjälpas åt att hitta lösningar på olika utmaningar och lära av varandra inför olika vägval i företagandet.

 

Frågor som lyftes var till exempel vilka risker man tagit hittills och vilka man skulle behöva våga ta för att utveckla företaget och sig själv.

 

Mindset och mentalt arbete var en annan fråga som diskuterades; hur man gör för att behålla motivationen, prioritera rätt och skapa energi. Men även att hitta balansen mellan arbete och vardagsliv och ta sig tid till återhämtning. Här gav Pernilla Gravenfors några avslutande ord på vägen:

 

– Det är mitt ansvar att hitta sätt att återhämta mig. Alla är olika, vissa jobbar på och tar en skön semester, jag tar mikropauser varje dag. Men det är du själv som sitter i förarsätet i ditt liv. Du bestämmer vilken livskvalitet du vill ha.

 

Moderator för eventet var Sandra Festin, Almi Mitt. 

Dagen var en del av projektet Qlara Färdiga Gå och finansieras av Region Västernorrland, Region Jämtland Härjedalen och Almi Mitt.

 

Vill du veta mer om eller anmäla dig till en kommande vd-grupp. Hör av dig till oss

Magnus Bjurling, Katrine Leyonberg, Sandra Festin och Pernilla Gravenfors.
Jag har ett winner mindset, där jag aldrig känner mig som en förlorare.
Pernilla Gravenfors
Pernilla Gravenfors

Ett stort tack till alla som deltog och bidrog till ett bra utbyte av tankar och erfarenheter.