Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Har du en innovativ affärsidé?

Mattias vet vad som krävs för att en bra idé ska bli en bra affär

Möt Mattias! Han är innovationsrådgivare hos oss sedan 11 år tillbaka och gillar att lösa problem. Privat är han en praktisk kille som bland annat tycker om att starta upp byggprojekt och hitta kluriga lösningar. Kanske är det därför han får så mycket extra energi från sitt jobb, där han dagligen möter personer som vill förverkliga stora eller små idéer.

– Det är alltid roligt att möta entreprenörer som har drivkraft och att få vara med dem på resan. Ingen kund är den andra lik.

Mattias har alltid brunnit för affärsutveckling. Han pluggade först ekonomi och affärsutveckling på Mittuniversitetet, därefter jobbade han vidare på Venture Cup som är en affärsplanstävling kopplad till universiteten. Parallellt arbetade han på Inkubatorn i Östersund några år innan han började hos oss på Almi. På fritiden är det skidåkning i Tegefjäll, gå på konserter eller fotboll som gäller. Då är det Premier League och Liverpool som är laget, eller dotterns lag där Mattias är tränare. Dessutom har han börjat hjälpa personer som fått fel ersättning vid arbetsskador från AFA Försäkring.

 

Innovativ touch
På Almi är Mattias rätt person att prata med om ditt företag vill utveckla en ny, innovativ tjänst eller du som privatperson exempelvis har lösningen på ett problem i vardagen.

 

– Vårt fokus ligger på affärsidéer i tidiga skeden. De ska ha en innovativ touch, vara nytänkande på något sätt. Som vara, tjänst eller affärsmodell. Det första vi frågar är vem kunden är, på vilken marknad den befinner sig och vilket problem som ska lösas. Här har vi en stor verktygslåda att plocka ur för att ta reda på det. Vad din kund behöver och är villig att betala för.

 

Utveckla idén
Almi kan sedan stötta på olika sätt, både med affärsrådgivning och finansiering. Ofta börjar det med ett så kallat verifieringsstadium. Där undersöks marknaden, om det exempelvis finns konkurrenter eller patent att ta hänsyn till.

 

– Ibland behöver en extern förstudie göras för att ta reda på hur innovativ idén egentligen är. På ett tidigt stadium plockar vi även in Almi Invest som berättar om olika möjligheter som finns inom regionen att finansiera och hitta riskkapital för att utveckla vidare. Vi har ett bra samarbete mellan olika aktörer i vårt område, för att så många som möjligt ska lyckas.

Ta nästa steg med Almi

• Vi erbjuder både finansiering och affärsutveckling med fokus på ditt företags utveckling.
• Vi har unika verktyg som vi använder utifrån dina behov.
• Du får ett bollplank och kontakt med andra i samma situation.
• Vi har ett stort nationellt och internationellt nätverk som du kan dra nytta av.
• Vi är en oberoende samtalspartner utan eget vinstintresse.

 

Kontakta Mattias Eriksson för mer info.

Kontakta mej om du har frågor

Mattias Eriksson

070-666 32 78

– Vårt fokus ligger på affärsidéer i tidiga skeden. De ska ha en innovativ touch, vara nytänkande på något sätt. Som vara, tjänst eller affärsmodell.
Mattias Eriksson, Innovation

Läs mer om hur en bärkraftig idé kan bli ett lönsamt företag här 

 

Så här tog MYO sin idé vidare (länk till Åreföretag)

Juni 2021