Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Lofsdalens Fjällhotell får nytt liv genom stor satsning

Kalle Schröder är restaurangägaren i Stockholm med ett stort intresse för skidåkning och att vara ute i naturen. Under de senaste åren har det blivit många fjällresor med familjen inom Sverige, speciellt i Härjedalen. Nu förenar han sina två stora passioner genom satsningen på Lofsdalens Fjällhotell. Något som Almin trodde på och hittade en finansierings-lösning för.

Tillsammans med barndomsvännen Pål Åsberg har Kalle startat flera andra verksamheter. De driver både filmproduktionsbolaget Bleck och de två restaurangerna Bleck på Södermalm och Storstugan vid Hellasgården i Stockholm. Nu tar de steget in i fjällvärlden och köpte i april 2021 Lofsdalens Fjällhotell ihop med Johanna och Niklas Kleebinder som driver olika projekt inom fastighetsbranschen. Lofsdalen är en genuin fjällby som på senare år utvecklats till en året runt-destination.

–  När hotellet dök upp till försäljning började tankarna flyga. Hur gör vi något kul av det? Varje gång vi startat upp något har vi velat addera något extra. Jag har ju ett par restauranger redan och en bra personalstyrka, så jag är inte livrädd för utmaningen. En av mina restaurangchefer flyttar upp till Lofsdalen och blir hotellchef. Flera andra anställda, en restaurangchef och två kockar, är också med vid uppstarten och har bosatt sig i byn, några har köpt hus redan. Niklas och Johanna har också fritidshus här och jag kommer att tillbringa mycket tid i Lofsdalen varannan vecka de närmsta åren.

 

En by som växer

 

Kalle berättar att han funderade på att skaffa tomt och fritidshus i området innan hotellet blev till salu. Han kände sig klar med Åre och uppskattade den coola fjällkänslan i Härjedalen.

 

–  Lofsdalen har ett superfint fjäll, med byn i söderläge mot bergssidan. Här är det sol i backarna hela dagen och nära till turskidåkning eller andra aktiviteter i naturen. Dessutom är restiden från Stockholm kortare än till många andra skidorter, bara sex timmar. Det finns ett stort intresse för att komma hit. Det är fantastiska vintrar, byggs överallt och den familjeägda skidanläggningen ska bygga ut systemet med backar även på baksidan av fjället.

 

Vill tillföra något unikt

 

Hotellet smygöppnade lite i somras, men strax före jul slogs dörrarna upp på riktigt. De allmänna ytorna; lounge, lekrum, barer och

Så här löstes finansieringen med Almi


”När den ungefärliga prislappen var klar, tog vi hjälp av Anders Ingebrand på Almi Mitt för att se vilka möjligheter som fanns.

Eftersom våra bankkontakter sedan tidigare inte trodde på att köpa ett hotell mitt under pandemin och de visserligen såg skillnad på hotell i storstäder och fjällhotell (som då blivit de stora vinnarna med ökat antal besökare under pandemin) blev svaret till slut ändå ett tvärnej.


Förutom att vi ägare gick in med kapital kunde vi genom Almi och annan finansiär ta ett större lån, för att lösa finansieringen. Anders Ingebrand visade ett stort engagemang. Min kompanjon Niklas, som gått på handelshögskolan, hade gjort ett utkast. Här var Anders helt brilliant och hittade på två minuter sådant som vi behövde tänka vidare på. Superimponerande. De har också hjälpt oss i relationen med bank. Det landade i en säljrevers som löper ut i november, sedan är allt friköpt. Ambitionen är att köra den första säsongen nu och därefter träffa bankerna igen.”

 


Kalle Schröder, Lofsdalens Fjällhotell

Almi logga
Pål Åsberg och Kalle Schröder

Vill du bli kontaktad av Almi?

Jag vill bli kontaktad

Här kan du läsa om Lofsdalens Fjällhotell?

Januari 2022