Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Malin Krook har satt fart på Slow Adventures i den jämtländska naturen

Foto Markus Nyman

Malin är psykolog och har drivit eget företag sedan 2017 i Åre. För två år sedan startade hon ytterligare ett affärsområde, Recreare, vid sidan av sin verksamhet som privat psykolog. Hon kommer ursprungligen från Marks kommun utanför Göteborg och flyttade till Östersund 2010 för att utbilda sig på Mittuniversitetet. Och blev kvar i Jämtland.

 

–  Jag har alltid haft ett intresse för natur och relationen mellan människa och natur. Under åren har jag haft många hattar, allt från att jobba inom SLAOs skidpatrull till hållbarhetscoach och lärare i Miljöpsykologi vid Miun.

Ny inriktning på upplevelser och återhämtning

 

Inom konceptet Recreare erbjuder hon upplevelser med fokus på rekreation och återhämtning, inspirerade av natur och kultur i Jämtland. Hon ser Slow Adventures som ett växande område, med en ökad efterfrågan både från privatpersoner och företagsgrupper. Det kan vara enklare vandringsturer med bastutält, kallbad, chi gong och thai chi. Ett sätt att närma sig och landa i naturen och landskapet är genom sinnliga upplevelser, vilket är centralt i aktiviteterna. Verksamheten inspireras av Ekopsykologin, som Malin vidareutbildat sig inom under ett år.

 

–  Ekopsykologin skiljer sig från den konventionella psykologin som oftast har sin utgångspunkt i individen. I stället utforskar den människans relation till naturen i en större kontext, både ur ett psykologiskt och existentiellt perspektiv. Dels hur vi påverkas av naturen omkring oss, naturens värde för vår hälsa och välmående. Men också hur våra tankar och synsätt påverkar hur vi förhåller oss till naturen som individer och samhälle.

 

Bra med kickstart när företaget växte

 

Nyligen deltog Malin i Almis Kickstart-program. Eftersom hon haft kontakt med Almi redan när hon startade företaget tyckte hon att det kändes tryggt att återigen kontakta Almi nu när hon ville ”röra om” och utveckla sin verksamhet.

Det var fantastiskt bra. Intressanta seminarier kombinerat med att sitta på kammaren och jobba vidare med mitt utifrån de verktyg vi fått.

- Det var värdefullt att få träffa andra och bolla frågor. Det gav nya perspektiv. Under tiden slog det mig att det är en levande process att vara egen företagare. En del av resan är att ta omtag, utvärdera – och acceptera att det är så. Då är det bra att komma tillbaka till verktygen, inventera verksamheten, ompröva och fatta nya beslut. Fint att få tillbaka från de andra i gruppen också.

Bastubad på fjället.
Loggo Almi

Almi kan stötta dig som företagare med allt detta:

 

Lån & övrig finansiering

Affärsutveckling

Mentorprogram

Digitalisering

Innovation

 

Vill du bli kontaktad och prata om ditt företag?

När jag ville utveckla företaget med en ny gren var kickstart-upplägget otroligt givande.
Malin Krook, Slow Adventures
Malin vid bastutältet, foto Susanne Sandberg.

Almi vill ge bättre förutsättningar för fler kvinnor att driva och leda framgångsrika företag - Läs om Qlara - Projektet medfinansieras av Region Västernorrland och Region Jämtland Härjedalen.

loggor region västernorrland almi och region jämtland
Hamam i jämtländsk natur.
Skogsbad.

Mars 2022