Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

MyMOWO – med målet att bli Europas största träningskoncept online

Det som började som en idé på en powerpoint är idag en etablerad träningssajt som på ett enkelt och roligt sätt gör det möjligt att vara med på en stor variation av träningspass – hemifrån. Frida Stein Ödén är träningsentreprenören som 2015 startade MyMOWO tillsammans med IT-experten Mattias Rosberg. En stark duo som fick bland andra Almi Invest att gå in med riskkapital från dag ett.

Under hela sitt vuxna liv har Frida jobbat inom träningsbranschen. Hon startade sitt eget gym Fristilen som hon drev i tio år och sålde 2014.

Frida Stein, MyMowo

–  Egentligen drivs jag av företagsbyggandet med hjärtefrågan att skapa ett friskare samhälle. Med MyMOWO ville vi nå ut till fler, till de som av olika anledningar inte går till ett gym. Kanske på grund av tidsbrist, att de har långt att åka eller inte vågar. Eftersom jag växte upp i en tid när Susanne Lanefelt fick många, inklusive min mamma, att träna hemma framför tv:n kändes det som en självklar lösning.

 

Pitchen som gjorde succé

 

När idén skulle säljas in hos Almi Invest hade de redan två externa investerare i ryggen och en powerpoint-presentation med sig.

 

–   Med våra samlade kunskaper var vi starka ”intygare”. Jag med över 20 års erfarenhet inom träningsbranschen och Mattias som vd för Adeprimo, med ansvaret för hela digitaliseringen av konceptet. Vi har fått bevisa att vårt upplägg håller, att vi är på väg mot visionen och hur vi ska nå dit. Det är en evig säljprocess att attrahera fler investerare, vilket är en förutsättning för oss att fortsätta utvecklas. Från början var det fem delägare nu efter ytterligare två nyemissioner är vi 12 delägare. Det är jätteroligt och ger ny energi och kraft in i bolaget.

 

Product market fit – med fokus på användarupplevelsen

 

Frida förklarar att sajten i grunden ska förenkla och sänka tröskeln för användaren att komma i gång med sin träning. MyMOWO har tydliga målgrupper och erbjuder en stor bredd av pass, allt från meditation och yoga till tuff träning och dans. För att uppnå sk ”product market fit” mäts, undersöks och analyseras användarnas beteende. Vad kunderna vill, varför de fortsätter eller slutar. Sajten utvecklas löpande för att alltid ha ett optimalt kundfokus.

–   Vi samarbetar bara med kända profiler som har en sund inställning till hälsa. Det ska vara hållbart och leda till ett friskare liv. Därför har vi även en vänlig ton, mer förlåtande där vi hjälper och peppar varandra om det känns trögt. Vi pratar aldrig om att gå ner i vikt eller utseende, bara att röra på sig.

Rätt kompetens i team och styrelse

 

MyMOWO har idag 50–60 personer involverade i verksamheten. Det är 25 instruktörer som spelar in sina träningspass, ett filmteam i Nyköping, ett produktionsteam som utvecklar sajten och totalt fem heltidsanställda som sköter försäljning, kommunikation, medlemshantering, after sale /analys, samt Fridas övergripande roll som spindeln i nätet för att allt ska fungera.

 

–   Vi har också en styrelse som jobbar på uppdrag av ägarna och

Fridas tips till dig som vill ta steget och satsa på ditt företagande:

 

• Tänk efter vad som är det värsta som kan hända. Går det att kombinera en företagssatsning med livssituationen, vad kommer att krävas? Ta ett beslut utifrån det.

 

• Titta på ekonomin, kommer du att ha råd att bo kvar, vad är du villig att prioritera bort om det behövs? Innan du väljer att hoppa måste du känna att det här fixar jag!

 

• Sätt ett tydligt mål, vart vill du – och vad är det slutliga målet?

 

• Det ska vara roligt på vägen, för det är resan som räknas och den ska vara hållbar. Att vara entreprenör är ett stort ansvar, både mot dig själv och övriga intressenter. Därför är det viktigt att ta hand om sig och hålla sig frisk och stark.

I styrelsen är det viktigt med olika erfarenheter, kvinnor, män, unga och äldre för att få in mycket kunskap från alla håll.
Egentligen drivs jag av företagsbyggandet med hjärte-frågan att skapa ett friskare samhälle. Med MyMOWO ville vi nå ut till fler, till de som av olika anledningar inte går till ett gym.
Frida Stein, MyMowo
Almi Logga

Har du ett start-up eller mer moget bolag och funderar på att ta in riskkapital? Kontakta Almi Invest

Almi Invest  är Sveriges mest aktiva investerare i startups. Vi är ett riskkapitalbolag som investerar i hela landet via åtta regionala riskkapitalbolag samt ett nationellt riskkapitalbolag inom GreenTech.

almi invest logga

November 2021