Revsunds Brewery storsatsar på hållbart bryggeri och destilleri
Tommy Jonasson är hemvändaren som satt Revsund på den internationella bryggerikartan. Tillsammans med Henrik Spansk startade han Revsunds Brewery 2016 och storsatsar nu på ett modernt, miljöanpassat bryggeri med restaurang.

För tio år sedan flyttade Tommy tillbaka till bygden efter att ha bott på lite olika platser, bland annat i Stockholm, Sidney och Östersund. Han lärde känna Henrik 2009 och de började brygga öl i liten skala hemma i bastun 2015 när också Henrik köpt hus i Revsund. Redan ett år senare drog de i gång en hobbyverksamhet som skulle leda till både nationella och internationella priser.
– Henrik är egentligen den stora ölnörden av oss två, medan jag som entreprenör kände att jag ville prova att sälja. Vi flyttade in på andra våningen i gamla fabriken i Pilgrimstad, men redan då visste vi att det skulle behövas andra lokaler för att kunna expandera. Sedan dess har vi tittat på all byggbar mark runt Revsund.
Närproducerat och prisbelönt
Revsunds Brewery har vuxit under åren, trots att Henrik och Tommy drivit företaget på sidan av sina ordinarie jobb inom IT. Idag är det
Grönt lån från Almi
I stället för att bromsa processen under pandemin valde Revsunds Brewery att gasa på. De tog tidigt kontakt med Almi Mitt för att komma vidare.
”Anders Ingebrand har varit väldigt involverad under ett par år där vi bollat idéer och även gjort en hållbarhetsanalys. Den innefattar var vi står idag, vart vi vill och hur vi ska nå dit genom att fokusera på rätt områden. Vi sökte också Almis Gröna lån för att kunna finansiera hela reningsprocessen. ”
Tommy Jonasson, delägare
Vill du bli kontaktad av Almi?




Vill du läsa mer om Rewsunds Brewery?
Januari 2022