Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Revsunds Brewery storsatsar på hållbart bryggeri och destilleri

Tommy Jonasson är hemvändaren som satt Revsund på den internationella bryggerikartan. Tillsammans med Henrik Spansk startade han Revsunds Brewery 2016 och storsatsar nu på ett modernt, miljöanpassat bryggeri med restaurang.

Tommy Jonasson och Henrik Spansk.
Det är en investering på 10 miljoner … kanske den största satsningen i byn sedan första kyrkan byggdes på 1100-talet.

För tio år sedan flyttade Tommy tillbaka till bygden efter att ha bott på lite olika platser, bland annat i Stockholm, Sidney och Östersund. Han lärde känna Henrik 2009 och de började brygga öl i liten skala hemma i bastun 2015 när också Henrik köpt hus i Revsund. Redan ett år senare drog de i gång en hobbyverksamhet som skulle leda till både nationella och internationella priser.

 

– Henrik är egentligen den stora ölnörden av oss två, medan jag som entreprenör kände att jag ville prova att sälja. Vi flyttade in på andra våningen i gamla fabriken i Pilgrimstad, men redan då visste vi att det skulle behövas andra lokaler för att kunna expandera. Sedan dess har vi tittat på all byggbar mark runt Revsund.

 

Närproducerat och prisbelönt

 

Revsunds Brewery har vuxit under åren, trots att Henrik och Tommy drivit företaget på sidan av sina ordinarie jobb inom IT. Idag är det

Grönt lån från Almi

 

I stället för att bromsa processen under pandemin valde Revsunds Brewery att gasa på. De tog tidigt kontakt med Almi Mitt för att komma vidare.

 

”Anders Ingebrand har varit väldigt involverad under ett par år där vi bollat idéer och även gjort en hållbarhetsanalys. Den innefattar var vi står idag, vart vi vill och hur vi ska nå dit genom att fokusera på rätt områden. Vi sökte också Almis Gröna lån för att kunna finansiera hela reningsprocessen. ”

 

Tommy Jonasson, delägare

Vill du bli kontaktad av Almi?

Jag vill bli kontaktad

Det här är något vi verkligen tror på och ser att efterfrågan på både lokal- producerat och hantverksdrycker ökar.
Tommy Jonasson, Revsunds Brewery
Ellen Joki, Tap Room Manager med ansvar för mat och event på Revsunds Brewery.
Almi logga
Det är även en viktig del i klimatomställningen. Vi vill lyfta bygden med alla producenter, skapa arbets- tillfällen för att få folk att bo kvar och flytta hit.
Tommy Jonasson, Revsunds Brewery

Vill du läsa mer om Rewsunds Brewery?

Januari 2022