Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Säljer du varor till Tyskland?

Vet du vad Tysklands nya förpackningslag innebär?

Svenska företag som säljer förpackade varor eller varor som innehåller elektronik eller batterier till Tyskland bör se över vad som gäller för just deras produkter. Den nya tyska förpackningslagen som trädde i kraft den 1 januari 2019, innebär omfattande konsekvenser för svenska företag som exporterar till Tyskland med de högt ställda kraven för att undvika vitesbelopp eller i värsta fall försäljningsförbud.

 

Vi arrangerar tillsammans med Tysk-Svenska Handelskammaren ett digitalt seminarium, där vi går igenom förpackningslagens alla aspekter. Norman Karsch på Tysk-Svenska Handelskammaren och expert inom miljörapportering för den tyska marknaden finns med och föreläser och svarar på dina frågor.

Norman Karsch är utbildad skatterådgivare med inriktning mot beskattning och redovisning. Han har 23 års erfarenhet av området producentansvar inom EU och frågor kring märkning och återvinning av förpackningar, elektriska produkter och batterier. På Tysk-Svenska Handelskammaren arbetar han med rådgivning till svenska och tyska bolag med verksamhet i EU.

Logga tysk-svenska handelskammaren

Onsdag 30 september kl 11–12

Digitalt seminarium

När du anmält dig, får du dagen före seminariet en länk för att kunna ansluta dig till föreläsningen.

Anmäl dig här

Föreläsningen är kostnadsfri

Har ni frågor och funderingar kontakta 

 

Sandra Festin -  073-044 14 54

Terese Nordquist - 070-406 61 23