Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Skapa bättre affärer med ett hållbart fokus

Anders inspirerar och motiverar företagare som vill satsa

Han är östersundaren som lämnade stan för att plugga i Linköping och återvände 13 år senare – med en hel familj. Anders Ingebrand är bland annat ideell idrottsledare, Italienfantast och småbarnsförälder. Sedan snart tre år tillbaka är han även rådgivare inom affärsutveckling och finansiering hos oss på Almi Mitt.

–   Jag läste till en ekonomie magisterexamen i nationalekonomi med inriktning mot finansiell ekonomi. Sedan jobbade jag sammanlagt 13 år på bank i Linköping, Sundsvall, Oslo och Östersund. Efter så lång tid inom samma koncern var jag redo att söka mig vidare för att hitta nya utvecklingsmöjligheter.

 

Hållbarhet är mer än sophantering och elbilar

 

Under sin föräldraledighet såg han sig om efter nya utmaningar och så dök chansen upp på Almi. Här ser arbetet lite annorlunda ut än på banken, med en blandning av finansieringsfrågor och utvecklingsarbete hos kunden. Anders har mest kontakt med etablerade företag som har ambitionen att utvecklas och växa.

–  En stor del just nu är hållbarhetsrådgivning, något som också ligger till grund för att söka gröna lån via Almi. Här går vi tillsammans med kunden igenom företagets förutsättningar för att arbeta med hållbarhet inom olika områden.

- Vi identifierar hur de kan utvecklas och gör en konkret handlingsplan för att jobba vidare och kommunicera det arbetet. Det finns ett stort intresse, många tycker att det är ett bra sätt att komma i gång med sitt utvecklingsarbete och se sin affärspotential. De får också upp ögonen för bredden inom hållbarhet och att de ofta gjort mer än de trott.

Bild: Företagaren Elin Engström gör en framtidsdialog med Anders Ingebrand.

 

Pedagogiska metoder som ger överblick

 

Anders trivs bra som rådgivare på Almi. Att kunna bidra med ett helikopterperspektiv på ett företag, inspirera och motivera företagare. Dessutom upplever han att man generellt får ett väldigt bra bemötande när man kommer från Almi.

–  Vi får uppskattning eftersom vi kan skapa nytta på ett unikt sätt. Vi kan vara pedagogiska och förklara ekonomiska samband, och ta högre risk när vi beviljar krediter tillsammans med eller utan bank. Det känns bra och som ett meningsfullt uppdrag.

 

Privat är Anders aktiv som ideell ledare både inom längdskidåkning och fotboll. När det finns tid åker han gärna skidor själv och lagar mycket mat – gärna italienskt. Anders har alltid gillat Italien, pluggat italienska och dessutom bott i Florens. Italien är, inte helt otippat, även det självklara semestermålet för familjen.

Många tycker att det är ett bra sätt att komma i gång med sitt utvecklingsarbete och se sin affärspotential, samt få upp ögonen för bredden inom hållbarhet.
Anders Ingebrand, rådgivare på Almi

Januari 2022