Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Vill du ut på en internationell marknad?

Sandra kan matcha ditt företag med rätt kontakter

Har du tankar på att nå ut på en internationell marknad? Då finns det ett bra sätt att starta upp processen. Sandra Festin är rådgivare inom internationella affärer hos oss på Almi och har en hel verktygslåda till sitt förfogande för att guida dig på resan ut i världen.

– Vi kan stötta företagare inom alla typer av branscher att både hitta rätt marknad och få bra kontakter.

Sandra Festin är jämten som flyttade till Västerås för att plugga företagsekonomi med inriktning på internationell marknadsföring – och blev kvar. Där träffade hon sin blivande man och arbetade bland annat på bank, inom HR och med internationell försäljning och marknadsföring på ett privat företag inom IT-säkerhet.

– Vi kom till en punkt i livet när det passade bra att flytta norrut igen. Om någon fick jobb skulle vi göra det direkt. Det var 2017 och det var så jag började arbeta här på Almi. Vi byggde vårt hus på Frösön och trivs väldigt bra.

Värdefulla kontakter åt båda håll

På Almi är det Sandra som underlättar för företag i Jämtland respektive Västernorrland att jobba internationellt.

– Vi arbetar inom ett europeiskt affärsnätverk, faktiskt världens största affärsnätverk för små och medelstora företag, som heter Enterprise Europe Network (EEN). Inom nätverket kan vi med våra drygt 4000 kollegor ute i Europa och flera andra länder matcha regionala företagare med intressanta strategiska kontakter. Vi hjälper till att skapa kontakt åt båda håll, så att utländska aktörer även hittar företag i vår region.

Företag som hör av sig till oss kan få stöd med frågor om lagar och regler i andra länder, standarder för en viss produkt på en viss marknad. Det kan även gälla tull, moms, IPR som patent, upphovsrätt etc, hur konkurrenssituationen ser ut på en viss marknad och andra frågor som rör ett företags internationella affärer. De kan också, via nätverket, hjälpa till med att hitta affärskontakter eller andra strategiska samarbeten runt om i världen. Det kan vara företag som vill nå nya kunder, söka leverantörer eller samarbetspartners till en teknologi, produkt eller tjänst.

- Inom EEN har vi flera verktyg att erbjuda företagen, bland annat en publik databas, där man kan söka samarbeten. Vi finns även med och arrangerar matchmaking events som kan vara ett effektivt sätt att möta nya samarbetspartners på. De arrangerades tidigare ofta i samband med stora internationella mässor, men har blivit digitala. Men det bästa är ju såklart våra kollegor i andra länder som vi kan fråga.

 

Besöka utländska aktörer

Möjligheten finns även att anordna affärsresor till en viss marknad. Det kan exempelvis vara en kund som söker tillverkare i Litauen. Eller nya kunder i Kina. Då är EEN länken för att träffa potentiella samarbetspartners på plats.

 

– Det jag gillar mest i mitt arbete är att möta företagen och lyssna in på deras behov och utmaningar – och förstå hur vi eller någon i vårt nätverk kan stötta på bästa sätt. Det är också fantastiskt att få ha kollegor lokalt, nationellt och internationellt som man har ett stort utbyte med! 

"Vi hjälper till att skapa kontakt åt båda håll, så att utländska aktörer även hittar företag i vår region"
Sandra Festin
Sandra Festin, Internationalisering

Frågor? Ring mig.

Sandra Festin

073-044 14 54 

Så kan Almi stötta dig som företagare

 

Lån & övrig finansiering

 

Affärsutveckling

 

Mentorprogram

 

Digitalisering

 

Innovation

Juni 2021