Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Nytt koncept ska locka nya målgrupper

     

Naturintresse och en aktiv livsstil blir allt vanligare, liksom hållbart semestrande som efterfrågas allt mer. Bauergården ville hitta ett sätt att möta efterfrågan och samtidigt öka beläggningen under lågsäsong.

 

Med sitt nya mål att bli en cykeldestination hoppas de kunna locka nya målgrupper och jämna ut beläggningen mer över hela året.

 

Företagschecken från Almi stod för en del av kostnaden för de externa resurserna som behövdes för att få det nya konceptet på plats.

 

  

   

Bauergården gästgiveri & konferens startades 2015 och drivs sedan 2018 av Sofia Petersson. Anläggningen ligger i vacker natur intill sjön Bunn mellan Gränna och Jönköping. Verksamheten innefattar hotellrum, restaurang, konferensmöjligheter och ställplatser för husbilar. Naturen runt omkring inbjuder bl a till kanotpaddling, vandring och cykling.

 

Hoppas kunna locka besökare året runt som cykeldestination

Bauergården är en mötesplats för upplevelser och affärsidén bygger på att erbjuda kvalitativt boende, stillsamma möten, aktiviteter i trollsk natur och matupplevelser för vuxna.

 

- Hittills har beläggningen under året varit ojämn och vi ville hitta ett sätt att öka beläggningen under lågsäsongen och sprida ut besökarna mer över hela året, säger Sofia Petersson.

   

   

Efterfrågan på hållbara aktiviteter på semestrar och ledig tid är stor och även inom konferensdelen finns ett ökat intresse för olika typer av aktiviter. Man kan också se att cykling är stadigt växande i Sverige och Europa. Eftersom Bunn med omnejd erbjuder perfekta leder och vägar för cykling kändes det naturligt att satsa på att utveckla Bauergården som en cykeldestination.

 

Efter mycket arbete är nu anläggningen cykelanpassad med bl a förråd, mekrum och tvättmöjlighet för cyklar. Det finns också möjlighet att köpa med sig en proteinrik matsäck. På hemsidan hittar man alla Bauergårdens rutter i digital form (s.k. gpx-filer) som kan laddas ner i mobilen för att se exempelvis banprofiler, höjdskillnader mm.

 

Sedan hösten 2020 kan Bauergården erbjuda paket med övernattning, cykling och mat. Målgrupperna är såväl de mer aktiva cyklisterna som vardagsmotionärerna och det kan vara par, olika typer av grupper eller kompisgäng. Förhoppningen är att cykelpaketen skall locka både svenska och internationella gäster med intresse för natur och aktivitet.

 

En check från Almi bidrog i utvecklingsarbetet

För att få till det nya konceptet som cykeldestination behövde Bauergården ta in olika typer av extern kompetens. En företagscheck från Almi stod för en del av kostnaden för de externa resurserna.

 

I mars 2020 drogs arbetet igång med en marknadsanalys. Därefter kopplades cykelkunniga konsulter och företag in för att ta fram ritningar för hur lederna skulle dras och skapa ett underlag till kartor. Man behövde även se över hemsidan och skapa en tydlig och tvåspråkig marknadsintroduktion för att kunna presentera erbjudandet och skapa bokningsbara paket.

 

   

Trots pågående pandemi så kunde vi lansera Bauergården som cykeldestination under hösten 2020. Intresset för att boka har varit över förväntan vilket givetvis känns jätteroligt! Det visar att vår satsning var rätt!
Sofia Petersson

   

Satsar redan på nästa steg

Mycket har gjorts, men det återstår också en hel del arbete för att bli en ännu bättre cykeldestination. Nästa steg blir att:

  • Ta fram en egen ledkarta som kan användas och spridas i olika sammanhang - både fysiskt och digitalt. Här ska gästerna kunna följa lederna och få information om dem.
  • Mountainbike-leder och vissa gravel-leder (grusvägsleder) ska märkas upp med skyltar.
  • Jobbet med att ta fram en engelskspråkig webb-version ska slutföras.
  • Hemsidan ska byggas ut med en egen tydlig ingång för cykeldestinationen.

 

Målet är att ha allt på plats till sommaren 2021.

 

   

   

Efterfrågan på hållbara aktiviteter ökar

Hållbart semestrande är ett måste på sikt och efterfrågas mer och mer. Naturintresse och en mer aktiv livsstil blir också allt vanligare. Som cykeldestination kan Bauergården erbjuda just detta.

 

Deras satsning har medfört ett ökat samarbete med näringslivet i regionen. Det ser Sofia som positivt och ett sätt att hjälpas åt att locka hit fler turister som stannar en längre tid och väljer att lägga pengar på olika erbjudanden i området. Hon tror att destinationen så småningom även kommer att locka besökare från andra regioner och länder.

 

   

Sofias tips till dig som funderar på att ta nästa steg på din företagsresa.

 

  • Gör en genomtänkt affärs- och marknadsplan.
  • Ta det i steg. Jobba hellre med realistiska delmål än att försöka göra allt på en gång.
  • Var flexibel. Om din första idé visar sig att inte hålla - var inte rädd att göra om och göra rätt.

Är du nyfiken på vad Almi kan göra för ditt företag?

» Välkommen att kontakta någon av våra rådgivare så berättar vi mer!

Prenumerera på Almis nyhetsbrev för att hålla dig uppdaterad om våra aktiviteter, få tips och inspiration från andra företagare.

Konstnären John Bauer har en koppling till trakten och hans ande vilar över Bauergården. John Bauer växte upp i Jönköping och bodde även en tid i Bunn tillsammans med sin fru Esther. På Bauergården finns bilder på hans tavlor och färgerna från dem har även fungerat som inspiration till hotellets inredning som är en mix av naturens färger.

Jag vill bli kontaktad!

Fyll i dina kontaktuppgifter så hör vi av oss till dig.
Det är förutsättningslöst och kostnadsfritt.
*
*
*
*
?