Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
23 augusti 2023

5 snabba till vår rådgivare Johanna Sjögren

Ta del av vår kollega Johanna Sjögrens tankar, där hon berättar om åren på Almi och den mångsidiga rådgivar-rollen, i ett avsked inför steget vidare till företagsrådgivare hos Swedbank.

Johanna Sjögren, Rådgivare på Almis Luleå-kontor

Berätta om vägen till Almi!
- Vägen till Almi började på en läktare då en förälder i min sons innebandylag trodde att jag skulle passa bra i rollen som rådgivare och tipsade mig om att söka. Uppenbarligen var han rätt ute för på Almi hamnade jag och nu har jag varit här i drygt 4 år. Innan jag började på Almi jobbade jag som ekonomichef i hotell- och restaurangbranschen och dessförinnan jobbade jag både på och bakom ”scenen” i träningsvärlden i 10 år!

Hur känns det att lämna Almi?
- Det är med sorg i hjärtat som jag lämnar superfina kollegor, en jättebra chef och en rakt igenom fantastisk organisation att jobba för, men det är klart att jag på samma gång också ser fram emot det nya – annars skulle jag ju aldrig lämna!

Berätta om det du går till och ditt "varför" kopplat till det!
- Jag kommer att jobba som företagsrådgivare på Swedbank i Luleå med start 1:a september. Det är riktigt roligt att få fortsätta vara mitt i ”bruset” med tanke på allt som händer här uppe och att få fortsätta vara ett bollplank till företag från vitt skilda branscher. Jag kommer sannolikt att fortsätta envisas med att få fler företagare att förstå nyttan med (och tycka det är skoj!) att kunna läsa resultat- och balansräkningar och på Swedbank kommer jag också ha möjlighet att hjälpa till med finansiering, något som känns både inspirerande och utvecklande! 

Vad kommer du att sakna mest respektive minst?
Eftersom jag kommer fortsätta att träffa företag så svarar jag att jag kommer sakna kollegorna mest – utan tvekan! Det är ett fantastiskt gäng som jobbar på Almi, inte bara i Nord; Luleå, Skellefteå och Umeå, utan runtom i hela Sverige. Jag kommer också sakna att hålla i ”Koll och Kontroll” tillsammans med min kollega Stefan. Det jag kommer att sakna minst är att sammanställa material efter en hållbarhetsworkshop. Jag får alltid skrivkramp när jag ska försöka författa vad som sagts för det blir sällan, eller aldrig, lika bra som de diskussioner som blir under en hållbarhetsworkshop.

Vad är du mest stolt över från din tid på Almi?
Workshopsserien ”Koll och Kontroll” som vänder sig till kvinnor som driver företag. Koll och Kontroll är ett koncept som jag och Stefan har snickrat ihop och som syftar till att ge deltagarna ökad kunskap om vad som driver företags lönsamhet och om företagsekonomiska begrepp. Vi har lagt mycket krut på att göra workshopen inspirerande och att få deltagarna att våga prata om vision och mål för att sedan kunna översätta dessa i ekonomiska termer. 

Stort TACK Johanna från oss alla i Almi Nord och all lycka i din nästa utmaning - våra vägar korsas absolut igen!