Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
3 juni 2022

Vinnare av Årets Innovation

Årets innovation är ett nytt pris i Luleå Business Awards som delas ut för första gången.

Det tilldelas det företag eller den verksamhet som under året tagit fram en innovation för nya lösningar och skapat en positiv förändring. Innovationen kan vara nytänkande men även en etablering av en befintlig funktion. Den ska idag vara i användning och främja social, ekonomisk eller miljömässig hållbarhet. 

 

Bakom denna nya utmärkelse står Almi Nord tillsammans med LKAB och juryordförande är Annika Holmström och Karolina Kollenmark-Andersson från Almi samt David Högnelid och Karoline Carlson, från LKAB. 

 

Juryn har bemannats av Hanna Blomster, LTU, Malin Winsa, Noah, Monica Kutics Normark, Energikontor Norr och Fredrik Åström, Arctic Group. Från Luleå Business Region har Josefin Bennet-Kjellsson och Rickard Lundmark deltagit.

 

Vinnaren är....

Zpark: Jan Tony Abrahamsson och Andreas Lundqvist

Zpark skapades genom ett samarbete mellan Luleå Tekniska Universitet och Luleå Science Park. Fokuset var framtiden inom mobilitet – framför allt den gröna omställningen och elektrifieringen av Sveriges fordonsflotta. Idag arbetar man med smarta och hållbara lösningar inom både mobilitet och grön energi. Zpark nominerades till utmärkelsen Årets innovation för att de gör innovativ och kostnadseffektiv laddinfrastruktur, vilket ligger helt rätt i tiden. Ett företag på frammarsch, som sätter Luleå på kartan. De arbetar med bostadsrättsföreningar, fastighetsbolag, företag och parkeringsbolag, och blir en alltmer viktig del av den gröna utvecklingen mot en hållbar framtid i Luleå.

 

Motiveringen lyder: 

Årets innovation är inte bara en produkt eller tjänst, det är en idé och ett system där samhällsnytta, kundnytta och affärspotential går hand i hand. Den här innovationen har en positiv påverkan och svarar på vår tids största utmaning, klimatkrisen.

 

Vår tro är att årets innovation kommer vara en långsiktig lösning. Det är så mycket mer än två hål i en stolpe - det är en hel laddinfrastruktur som erbjuder en smart och hållbar lösning där vi kan ladda bilen, kontrollera kostnader, balansera elnätet och mer därtill!

Nu laddar vi för framtiden med vinnaren av Årets Innovation, Zpark!