Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
1 juni 2021

9 miljoner kronor till länets företag för omstart och omställning efter pandemin

 

  

Från 1 juni kan små och medelstora företag i Jönköpings län söka affärsutvecklingscheckar till att köpa konsultinsatser inom områdena grön omställning, digitalisering eller internationalisering.

- Jönköpings län har sökt och tilldelats 9 miljoner kronor till checkarna från React-EU som är en del av EU:s återhämtningspaket och en särskild insats inom EUs regionalfond, säger Patrik Kinnbom, sektionschef för innovation och företagande på Region Jönköpings län.

 

 

Pengarna ska främja långsiktigt hållbar konkurrenskraft och underlätta omstart med fokus på grön och digital omställning efter coronapandemin. Affärsutvecklingscheckar har funnits tidigare, men en nyhet är att det nu även går att söka stöd till grön omställning.

 

De företag som kan söka pengar måste ha 2-100 anställda och omsätta 1-150 miljoner kronor. Ett enskilt företag kan få mellan 25.000-250.000 kronor i stöd. De företag som får del av stödet måste själva bidra med motsvarande summa pengar.

 

För grön omställning finns i vissa fall möjlighet att få stöd upp till 70 procent. Kravet är då att satsningen bedöms vara innovativ och nyskapande inom området.

 

Företag som vill ansöka om affärsutvecklingscheckar får först presentera sin satsning inför en panel som består av företrädare för bland annat Almi, Region Jönköpings län, Science Park och Tillväxtverket. Därefter fattas beslut om stödet.

 

 

- Vi uppmanar företag som är intresserade av att söka stödet att allra först vända sig till Almi eller Region Jönköpings län för att kort beskriva sin planerade satsning, säger Helen Ljunggren på Almi.

 

På så sätt minskar vi risken för att företag lägger ner arbete på en ansökan som sedan av något formellt skäl inte kan beviljas. De företag som får stödet beviljat kommer sedan under resans gång framför allt ha kontakt med oss på Almi.  

 

 

 

Ansökningar av dessa checkar beviljas under perioden 1 juni 2021 till 15 december 2022.

   

   

- öppnas i nytt fönster

 

 

    

- öppnas i nytt fönster

Kontaktpersoner

Jönköpings län

 

Helen Ljunggren, Almi

helen.ljunggren@almi.se

 

Mikael Gustafsson, Region Jönköpings län

mikael.b.gustafsson@rjl.se