Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
30 januari 2020

Finalister Årets innovation i Jönköpings län

Den 14 mars är det dags för Jönköpingsgalan. Almi och Science Park delar då tillsammans ut utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län. I år är det någon av; M2M Solutions, Multi4 och Svero Lifting AB som har möjlighet att ta hem utmärkelsen.

Jönköpingsgalan är en årlig näringslivsgala då personer, organisationer och företag, vars insatser under det gångna året varit av stor betydelse för vår region, prisas. Under galan delas det ut totalt nio priser med olika syften och målsättningar. Gemensamt för alla priser är att de föregås av en urvalsprocess där tre finalbidrag går vidare till Jönköpingsgalan.

 

Utmärkelsen Årets innovation belönar kreativa idéer som omsätter nya möjligheter i praktiken. Priset delas ut till ett företag som, med ny teknik, hög ambition och drivkraft, visat på god tillväxtpotential.

 

Efter en tuff urvalsprocess med många spännande innovationer är det tre företag som är nominerade till Årets innovation.

   

Purple Point

Innovation: Purplepoint  

Niclas Fridén & Peter Hasselqvist, M2M Solutions AB

 

Möjligheten att koppla upp produkter till Internet öppnar upp nya affärsområden och intresset är stort. Det finns många lösningar inom IoT (Internet of Things) på marknaden, men komplexiteten är ofta ett hinder för företag att använda dem i sina verksamheter. Med en enkelhet i både hårdvara, mjukvara och tjänst, möjliggör Purplepoint digitalisering för alla företag.

 

     

Multi4

Innovation: Multi4 

Miden Melle-Hannah

 

Multi4 har utvecklat ett diagnosticerings- och behandlingsverktyg för urinblåsecancer som väsentligt kommer att korta vårdtiden för drabbade patienter. Därmed erbjuds patienter en kortare och enklare vård med samma höga säkerhet, samtidigt som stora resurser sparas för vårdgivare och sjukvårdssystem. Med stor internationella potential är Multi4 en given utmanare bland årets största innovationer.

 

   

Svero Smart Lifting

Innovation: Svero smart hoist  

Anders Hallåker & Håkan Magnusson, Svero Lifting AB

 

Genom att kombinera en smart design med ett lättare materialval har servicetekniker nu möjlighet att ta med sig sitt eget lyftblock för att serva maskinhusen (nacellen) i våra vindkraftverk.

Svero smart hoist är en lätt och portabel produktlösning som minskar risken för arbetsskador. Med en vikt och höjd på bara 14 kg och 15 cm är produkten en innovativ ersättare till dagens otympliga lösningar som ofta väger uppåt 80 kg. Det gör den till det perfekta valet för alla trånga industriutrymmen.

 

Tidigare vinnare

2019 var det Progressive Safety som fick ta emot utmärkelsen Årets innovation i Jönköpings län och tidigare har bland andra Bondtech och Inventech Europe tagit hem utmärkelsen.