Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 december 2021

Regionalt samarbete för att utveckla länets företag

 

’Kvinnor leder’ är affärsdrivande lokala nätverk som startats upp i flera kommuner i Jönköpings län. Nu påbörjas ett regionalt samarbete för att skapa träffar där alla loka nätverk kan mötas.

 

Ett gediget förarbete har gjorts för att ta reda på vad företagen efterfrågar för att kunna fortsätta utvecklas.

 

 

Nätverkets syfte är att skapa en kreativ mötesplats för utveckling, erfarenhetsutbyte och möjlighet att växa - både som företagsledare och i sitt företag.

 

Målgruppen är kvinnor som är vd eller ägare och driver ett företag med tillväxtfokus. I dagsläget ingår totalt 57 företagare från länet i nätverket.

 

Självklart för Almi att vara en del i samarbetet

- Almis målgrupp är företag som vill växa och utvecklas och här kan vi bidra med vår samlade kompetens. Samarbetet ger oss en möjlighet att nå ut till företagare i hela Jönköpings län.

 

Vi vet också att många som driver företag ibland känner sig ensamma i rollen och ser det som mycket värdefullt att träffa andra företagare för att utbyta erfarenheter, säger Sofia Eriksson, rådgivare på Almi.

 

Första regionala träffen blir den 24 februari

Under hösten har Sofia Eriksson kontaktat de medverkande företagen för att genomföra en så kallad nulägesanalys. Dessa analyser ger styrgruppen en bra grund att förstå vilka utmaningar företagen står inför. På så sätt kan man välja och planera relevanta ämnen som nätverket ska koncentrera sig på.

 

Den första regionala träffen hålls den 24 februari nästa år och har tema ledarskap - att leda sig själv och leda andra. De andra träffarna under året kommer bland annat att handla om kompetensförsörjning, hur man är en attraktiv arbetsgivare och om kunders förändrade beteende.

  

Bild på de personer som ingår i styrgruppen.
Styrgruppen hade sin första fysiska träff hos Almi. 

   

Styrgruppen består av följande organisationer:

Almi, Enter Gislaved, Habo kommun, Jönköpings kommun, Mullsjö Utveckling, NUVAB, Nässjö Näringsliv, Science Park Jönköpings län, Sävsjö Näringsliv, Tranås United och Värnamo Näringsliv.