Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
6 februari 2020

Jönköpingsföretag vann internationellt innovationspris

Miden Melle-Hannah och företaget Multi4 var en av pristagarna av det internationella priset Quality Innovation Award som delades ut i Tel Aviv den 5 februari.

Multi4 har tagit fram ett helt nytt multifunktionellt instrument för cancerdiagnostik och behandling som inom kort kan innebära en revolutionerande metod. Det var i kategorin potentiella innovationer som Multi4 vann.

 

Miden Melle-Hannah vände sig till Almi första gången 2012 och har under åren fått stöd och rådgivning i utvecklingen av innovationen genom Almi och projekten P.U.M.A. och VISAM Arena.

 

   

Multi4: Framtidens cancerdiagnos och -behandling

Juryns motivering: Revolutionerande instrument för cancerdiagnos och -behandling, utfört på några minuter tack vare helt ny och patenterad teknologi. Mindre lidande, betydande kostnadsbesparingar och snabb behandling.

 

 

Om Quality Innovation Award

Sverige kammade hem hela tre vinster vid utdelningen av det internationella priset Quality Innovation Award i Tel Aviv under onsdagen. Förutom Multi4 var det NorDan och Region Gotland som vann priser.

 

Under förra årets klättrade Sverige till andra plats på listan över världens mest innovativa ekonomier enligt FN. I år fick Sverige pris i tre av åtta kategorier och de svenska bidragen tävlade mot mer än 500 andra innovationer från ett tjugotal länder.

 

 

Läs mer om priset och de övriga pristagarna här »