Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 8 mars 2023

  Jämställt i styrelserummen år 2053

  Almis årliga undersökning av jämställdheten i svenska företag visar på en långsam ökning av jämställdheten i styrelserummen de senaste 10 åren. Den visar på att vi når jämställdhet i styrelserummen år 2053.
 2. 6 mars 2023

  “Framtidsgeneratorn blev en succé – och lever vidare”

  Almi fick i uppdrag att ge Sveriges små och medelstora företag mer kunskap om hållbarhet och att få dem att påbörja och/eller accelerera sitt hållbarhetsarbete. Nu är projektet utvärderat och visar bland annat att 80 procent av deltagarna har fått ny, värdefull kunskap.
 3. 24 februari 2023

  En ny tillvaro för företag och hushåll

  Ta del av vår kreditchef Fredrik Landströms tankar om läget i Norr- och Västerbotten. Om utmaningarna med inflation, räntehöjning och återbetalning av eventuella skatteanstånd men även om draghjälpen från den Gröna industrialiseringen. Läs tankarna från en som är stolt över att bo just i denna del av landet och om konsekvenserna av att skaffa en pandemihund!
 4. 23 februari 2023

  Kickstarta företagets hållbarhetsarbete med Almi

  Kickstarta företagets hållbarhetsarbete med Almi! De kommande veckorna kommer vi att kontakta över 1000 företag i Norrbotten och Västerbotten och erbjuda möjligheten att kickstarta hållbarhetsarbetet tillsammans med oss på Almi.
 5. 22 februari 2023

  InvestEU: EIF och Almi tecknar avtal om att garantera 211 miljoner euro i nya lån till SME i Sverige

  Almi är det första finansiella institutet i Sverige som tecknar ett InvestEU-garantiavtal med EIB Group i syfte att stödja innovations-, hållbarhets- och mikrofinansieringsprojekt. Samarbetet förväntas påskynda den gröna omställningen för många svenska företag.