Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
28 februari 2021

Almi Mälardalens affärschef i Västerås blir Landshövding i Jämtlands län

- öppnas i nytt fönster

Vid en presskonferens på Finansdepartementet i fredags offentliggjordes Marita Ljung som ny Landshövding i Jämtlands län. Marita arbetar idag som affärschef på Almi Mälardalens kontor i Västerås och kommer göra så mars ut för att sedan börja sitt nya uppdrag 1 april. Vi passade på att ställa några frågor till Marita om hennes nya uppdrag.

 

Hur känns det att bli landshövding i Jämtland?
- Det känns mycket spännande och ärofyllt att ha blivit utnämnd till landshövding i Jämtland. Länet är oerhört vackert med fint natur- och friluftsliv, det finns en mängd småföretag över hela länet kopplat till matkultur och besöksnäring. Jag upplever att det är under utveckling med fin dynamik. Att huvuddelen av den samlade skideliten bor i Östersund är väldigt kul då Vinterstudion är min favoritunderhållning på tv.

 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?
- Jag ser fram emot att lära känna alla jämtar och härjedalingar och upptäcka länet samt lära känna alla 250 medarbetare på länsstyrelsen. Att dessutom få vara regeringens förlängda arm i länet med allt vad det innebär i form av ansvar och beslut ska bli utmanande.

 

Vilket kommer vara ditt främsta fokus?
- Mitt främsta fokus är att göra ett så bra jobb som möjligt för länet och de utmaningar som finns just nu. Exakt vilka utmaningar som finns förutom den påverkan som finns på samhället på grund av rådande pandemi får jag sätta mig in i när jag tillträder 1 april.

 

Vad på Almi kommer du att sakna mest?
- Jag kommer sakna alla fina medarbetare och den härliga företagskulturen. I Almi gör vi skillnad varje dag för de små och medelstora bolagen i Sverige. Jag kommer också sakna de härliga skratten tillsammans med Billy och Micke. Mitt motto är "roligast vinner" och är säker på att det är ett framgångsrecept.

 

Tack Marita för din tid här hos oss på Almi Mälardalen. Du har gjort verklig skillnad för länets företagare samt dina kollegor och medarbetare. Och stort lycka till med din kommande utmaning!