Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
30 augusti 2021

Hej Johan och välkommen som ny kontorschef till Almi Mälardalens Örebrokontor! Vem är du?

Jag heter Johan Olander och har de senaste 20 åren arbetat som kundansvarig och ledare inom bank och finans. Jag bor tillsammans med min fru Alva och våra söner Alfred 18 år och Hugo 15 år i Brickeberg. Vi är en aktiv familj som gärna hittar på saker tillsammans när vi är lediga. Jag ser träning som en viktig del av livet. Jag simmar, cyklar och springer och kör gärna några lopp triathlon eller swimrun på somrarna.

 

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

Att utveckla människor och företag känns väldigt inspirerande. Almi är ett bolag som jag följt över tid. Jag lockas av att arbeta för ett bolag som bidrar till samhällsnytta genom utveckling av företag och företagare tillsammans med engagerade medarbetare. Jag ser fram emot att få arbeta med finansiering, affärsutveckling och ledarskap med syfte att främja företagande och tillväxt i regionen.

Vad gjorde du innan du började på Almi?

Jag har tidigare arbetat som kundansvarig och ledare inom Swedbank, Kommuninvest och Finanslogik. Under det senaste året har jag, tillsammans med en tidigare kollega, utvecklat ett koncept för skuldförvaltning för kommuner, regioner och bolag som säkerställer att risknivån i skuldportföljen anpassas efter egna förutsättningar.

Vilka nyttiga erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

Erfarenheter från ledarskap, bank och finans, privat- och offentlig sektor, och av att starta och driva bolag. Jag får energi av att arbeta tillsammans med andra och ser relationer som en nyckel till framgång. Sammantaget är jag ödmjuk för alla erfarenheter jag har med mig och hoppas att alla dessa erfarenheter tillsammans med mina medarbetares erfarenheter skall kunna göra skillnad för våra kunder.

Hur ser du på Almis roll i samhället och i näringslivet?

Oerhört viktig! Näringslivet svarar för cirka åttio procent av förädlingsvärdet i Sveriges BNP varav en majoritet utgörs av små- och medelstora företag, den typ av företag som vi på Almi primärt arbetar med. De små- och medelstora företagen har dessutom högst relativ tillväxtpotential och står för den största andelen nyskapade jobb, vilket betonar hur viktiga dessa företag är för svensk ekonomi och välfärd. Genom att erbjuda entreprenörer och företag en bred kompetens inom affärsutveckling och finansiering blir vi på Almi en möjliggörare för innovation och tillväxt som därmed skapar värde för både näringslivet och för samhället i stort.

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Telefon, e-post, LinkedIn eller kom förbi på kontoret.

 

 

Tack för pratstunden Johan och varmt välkommen till Almi Mälardalen!