Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
23 september 2019

Välkommen Julius!

Hej Julius och välkommen till Almi Mälardalen! Vem är du?

Hmm.. Frågar du någon tidigare kollega så tror jag svaret blir att jag är en sprallig prick som ofta ser livet från den finare sidan med en släng av lösningsfokus.

 

Frågar du min livspartner uppfattas jag eventuellt stökig och morgontrött, men det vet jag inget om... Annars är jag kreativ i köket, omtänksam och smiter gärna ut i naturen för rekreation.

Vad ser du mest fram emot med ditt nya uppdrag?

Att få möjligheten att fortsätta jobba nära entreprenörer som vill ha ett extra bollplank, inspiration eller stöd under resan. Men vet faktiskt inte riktigt vad som väger tyngst, för ser verkligen fram emot att få samarbeta med det erfarna teamet på Almi för att få tanka in ny kompetens och nya verktyg.

Vad gjorde du innan du började på Almi?

Så mycket kul saker… Senaste uppdraget var som affärsutvecklare på Mälardalens inkubator Create för innovativa start ups. Några andra exempel på min brokiga resa och historik är: eget bolag som konsult inom verksamhetsutveckling, Verksamhetsutvecklare på privat byrå, Lead concept manager, Hälsoutvecklare, externt tillsatt VD samt även arbetat många år inom service, bland annat som restaurangchef.

Vilka nyttiga erfarenheter tar du med dig från tidigare arbeten?

Wow, vad tar jag inte med mig… Varje dag och varje möte ger nya insikter. Finns så mycket att lära. Det är nog en av mina tidigaste och viktigaste insikter genom livet. Att ingen människa eller situation är den andra lik och du har ingen aning om hur eller vad som ska hända eller vad som precis kanske påverkat den du möter.

Hur ser du på Almis roll i samhället och i näringslivet?

Otroligt viktig, punkt, full stop, end of discussion. Samhället och näringslivet utvecklas dock i löjligt snabb takt inom de flesta områden så vi måste verkligen orka och ha möjligheten att ligga i framkant om vi på riktigt ska kunna bidra.

 

Jag upplever att Almi haft en utvecklingsresa och hoppas verkligen att man orkar hålla i den. Kanske lyfter in ännu mer startup kultur för att inte stanna av och att vi alla får fortsätta sträva efter att vara en modern företagspartner i framkant med fortsatt möjlighet till utveckling.

Har du något motto i livet?

Nja, men mina val är väldigt sällan slumpartade. Frågar ofta min högra axel: varför? Om min vänstra har ett bra svar fortsätter jag. Är svaret tveksamt blir det handbroms i och dags för reflektion. Vi har alla förmånen att få växa upp och leva i ett land och samhälle där vi både kan påverka omgivningen och också vår egen vardag. Så personligen försöker jag att ta vara på allt spännande som finns runt husknuten, vilket t.ex. innebär att jag inte har den blekaste om vad som är poppis på Netflix eller TV. Klämmer dock in ett och annat inspirerande Ted Talk på telefonen till frukost ibland.

Hur gör man om man vill komma i kontakt med dig?

Det gör man på alla tänkbara sätt! Mina kontaktuppgifter finns på vår kontaktsida men det går lika bra att kontakta mig på t.ex. Linkedin. Hoppas att vi hörs!

 

Tack för pratstunden Julius och varmt välkommen till Almi Mälardalen!