Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
28 februari 2023

KRÖNIKA

Hej! Vi vill träffa dig!

Är du företagare eller vill göra verklighet av en idé? Vill du bygga ett företag som är lönsamt, växande och långsiktigt hållbart? Bra, då vill vi träffa just dig! Det händer ganska ofta att jag och mina kollegor träffar företagare som tror att Almi inte är för dem. Att deras företag är för små, för stora eller har behov som vi inte kan möta. Många tror också att Almi bara lånar ut pengar. Det kunde inte vara mer fel. Låt mig vara tydlig – vi vill träffa så många företag som möjligt för att verkligen maximera vår nytta som samhällsaktör.

 

Små och medelstora företag är avgörande för hela det svenska näringslivet och för vårt samhälles välstånd. Av Sveriges över en miljon företag har mer än 99 % färre än 50 anställda och i vårt land har dessa små och medelstora företag stått för fyra av fem nya arbetstillfällen (!) sedan 90-talet. Det här betyder att cirka två miljoner svenskar idag arbetar i något av dessa företag. Vikten av små- och medelstora företag kan inte nog understrykas och Almis uppdrag är att se till att regionens företag växer och utvecklas. Vi vill att de ska ha rätt verktyg och förutsättningar för att vara sitt bästa ”jag” och i sin tur kunna leverera värde till vårt samhälle. Jag och mina kollegor på Almi Mälardalen träffar årligen hundratals företagare som har företag i olika storlek, från olika branscher och med väldigt spridda behov, utmaningar och spännande möjligheter. Almis tjänster är just av den anledningen utformade på ett sådant sätt att vi ska passa bredden av företag och den stora variation som finns inom begreppet företagande. Det är också därför som våra rådgivare har helt olika bakgrund, erfarenheter och spetskompetenser. Om inte vi själva kan möta det behov som finns är vi en neutral part med ett stort nätverk av samarbetspartners som vi gärna guidar våra kunder till. Är vi inte rätt ser vi med andra ord till att den som är bäst lämpad att göra det tar hand om kunden.

Vikten av små- och medelstora företag kan inte nog understrykas och Almis uppdrag är att se till att regionens företag växer och utvecklas.
Mikael Fällman, vd, Almi Mälardalen

Men nu till krönikans rubrik och syfte. Vi är nyfikna och vill veta mer om fler av regionens företag! Vart är just ditt företag på väg? Hur ser dina behov ut idag? Vad behöver du för att kunna växa och ta ditt företag in i framtiden? Vilka hinder och möjligheter står du inför?

 

Vi möter våra kunder i hela länet, både fysiskt ute i kommunerna men också digitalt utifrån vad som passar kunden bäst. I vår önskan om att möta fler av er alla är jag väldigt glad över att vi nyligen lanserat möjligheten att boka in ett kostnadsfritt möte med någon av våra kompetenta rådgivare, digitalt och det första mötet på endast 30 minuter. Bokningen görs med några knapptryck på vår hemsida och vi har ofta tider med en rådgivare redan 24 timmar efter bokning. Jag vill att det ska vara enkelt att komma i kontakt med oss och nu måste jag säga att det aldrig har varit enklare.

 

Ta gärna en kontakt med oss, vi finns här för dig som företagare!

 

Mikael Fällman, vd, Almi Företagspartner Mälardalen AB