Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 30 maj 2023

  Kapital för företagens hållbara satsningar

  Företag som arbetar med miljömässig och social hållbart blir också mer finansiellt hållbara. Almi har kapital att låna ut till, eller investera i, företag som behöver finansiering.
 2. 25 maj 2023

  När du vill satsa dig ur svåra tider

  I osäkra tider kan det faktiskt vara helt rätt att våga satsa. En satsning du gör idag kan visa sig vara mycket lönsam i framtiden.
 3. 12 maj 2023

  Välkommen Matthias!

  Hej och varmt välkommen säger vi till vår nya kollega Matthias Eliasius! Matthias kommer att arbeta med affärsutveckling med fokus på ekonomi, lönsamhet, internationalisering samt våra fokusgrupper. Med en bred bakgrund som utbildad ekonom och tidigare anställningar som controller men också som egen företagare passar Matthias väldigt bra in i teamet på Almi Mälardalen. Matthias brinner för företagande och entreprenörskap och när han inte sysslar med rådgivning står han ofta på läktaren och hejar på Västerås gulsvarta hockeylag VIK. Varmt välkommen till oss Matthias!
 4. 8 maj 2023

  KRÖNIKA: Näring som hjälper företag att växa och utvecklas

  Inget kan växa utan näring, och kapital är företagets näring. När du utvecklar ett nytt eller befintligt företag kan det i olika skeden i företagandet behövas olika former av tillskott för att kunna finansiera och möjliggöra företagets utveckling och tillväxt. Jag och mina kollegor på Almi vet att det finns många frågor kring olika typer av kapital och jag tänkte därför i korta drag ta en stund för att beskriva ett par vanliga finansieringslösningar för dig som företagare. Läs min krönika för att veta mer.
 5. 3 maj 2023

  De räknar hem sina hållbara investeringar

  Hedlunds Smidesverkstad har funnits sedan 1950-talet och gör just nu stora hållbara satsningar i verksamheten efter att ha deltagit i projektet Hållbar omställning. – Det har varit väl investerade pengar. Vi ser exempelvis att den kompressor som vi köpt in betalas tillbaka på ett år, säger Robert Hedlund, vd och ägare.