Amani El-Ali

Rådgivare Almi Blekinge

Amani El-Ali, rådgivare Almi Blekinge

Kan du berätta mer om din roll och din vardag?

Jag jobbar som Rådgivare inom affärsutveckling med fokus på Hållbarhet. 
En väldigt spännande roll i och med att varje dag på mitt jobb får jag träffa spännande företag, intressanta aktörer, knyta nya kontakter, hitta nya samarbeten, utveckla befintliga företag och hjälpa blivande företagare att göra verklighet av sin idé.

Vad har du för erfarenheter med dig in i jobbet, från tiden innan Almi?

Jag är bl.a. utbildad inom Internationell sälj & affärer, studerat och arbetat utomlands, har arbetat inom solenergibranschen och drivit företag inom skönhetsbranschen med hållbarhet i fokus.

Vad tycker du är mest utmanande och utvecklande i din roll?

Jag ser inte något direkt som är utmanande. Utmaningar är bra! Jag gillar att det är lite utmanande och uppförsbacke ibland. Det får både mig och organisationen att utvecklas och upptäcka nya möjligheter. Men om jag ska nämna något så är det när något stort sker plötsligt som kan drabba företagen hårt och som man inte kan påverka eller se slutet på där och då,  exempelvis pandemin.

Min roll är utvecklande varje dag. Mötet med alla fantastiska människor, företag och kollegor. Att möta företagen där de befinner sig, att hjälpa dem förverkliga en dröm, en idé. Det är inte bara vi som rådgivare som förmedlar kunskap till individer och företag, även de gör det till oss. Otroligt vad man lär sig något nytt varje dag Det händer saker hela tiden, både organisationoch tjänster är under ständig utveckling.

Varför trivs du på Almi?

Därför att jag gillar Almi! Almi är viktigt och bra! Att jobba på Almi är ett viktigt samhällsuppdrag där du gör skillnad på riktigt. En plats där jag utvecklar och utvecklas, varje dag.