Management Trainee

Just nu har vi ingen antagning till trainee-programmet

Är du nästa generations ledare? Vill du kickstarta karriären via möjligheternas och utmaningarnas jobb i en spännande miljö? Ta chansen och bli trainee på Almi!

Uppdraget 

Det övergripande uppdraget är att stötta medlemmar ur Almis koncernledning samt vd:ar och Fund Managers i dotterbolagen med stöd och beslutsunderlag.

Arbetet består i att både självständigt och i samarbete med andra bedriva projekt eller delprojekt och/eller ansvara för specifika processer.

I rollen får du skarp insyn i Almis verksamhet vilket innebär höga förväntningar på integritet och professionalism.

Du förväntas bland annat att:

  • Driva, äga och vara projektledare för delprojekt
  • Äga och vara projektledare för konferenser/seminarier
  • Omvärldsbevaka
  • Skriva rapporter och beslutsstöd
  • Analysera, uppdatera och förbereda data inför beslut
  • Förbereda underlag för rapporter om Almis kunder och portföljbolag, inom exempelvis utveckling, tillväxt, lönsamhet, överlevnadsgrad, värdering.

Din profil

Vi söker dig med tydligt självledarskap och förmåga att hantera individuella uppgifter såväl som uppgifter i grupp. Bland dina egenskaper märks viljan att anstränga dig lite extra, möta förändring med entusiasm, lösningsinriktad oavsett korta eller långa perspektiv, road av såväl komplexa som mer detaljinriktade projekt. Du är prestigelös och tvekar inte att hugga i där det behövs. Du kombinerar med lätthet nyfikenhet och stor arbetskapacitet med en ödmjuk och lyhörd attityd.

Du har ett stort intresse för entreprenörskap och företagsamhet med särskilt fokus på små- och medelstora företag. Du har ett samhällsengagemang och vill utveckla din förståelse av och bidra till deras hållbara tillväxt. Du vill vidare medverka till att flytta fram positionerna för kvinnliga entreprenörer i svenskt näringsliv såväl som för entreprenörer med utländsk bakgrund. 

  • Du bör ha ambitioner om att bli en framtida ledare eller specialist.
  • Du har en akademisk bakgrund, är nyutexaminerad eller med 1-2 års arbetslivserfarenhet.
  • Meriterande är examen inom företagsekonomi, nationalekonomi, industriell ekonomi, statsvetenskap, IT eller statistik.
  • Du är noggrann, har en utmärkt analytisk förmåga, hög leveransförmåga, bra på att skapa och vårda relationer samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 
 
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Möt Nora, Niklas & Hanna, våra traineer inom Management

Vad har du hittills fått göra under traineeprogrammet?

"Vad har jag inte fått göra!? Jag har fått möjlighet driva och stötta projekt som har för avseende att effektivisera och strukturera arbetet i koncernstyrelsen."

 

Nora Bergström Gombrii, trainee Management

Nora Bergström Gombrii, trainee Management

Vad har varit mest givande?

"Att få delta i alla diskussioner med ledningsgruppen och se vd-arnas perspektiv samt det arbete som görs för att sträva åt samma håll."

 

Niklas Wallström, trainee Management

Niklas Wallström, trainee Management

Vad har varit mest givande?

"Att jobba med den löpande verksamheten har varit kul då man verkligen lär sig det praktiska. Att få ansvara för projekt har också varit givande och utvecklande då man får ta mycket ansvar och lär sig mycket."

 

Hanna Walin, trainee Management

Hanna Walin, trainee Management

Så kan Almi hjälpa dig

Vi ger näring till Sverige genom att erbjuda finansiering i form av lån och riskkapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling till små och medelstora företag.

Lån
Jag vill
Finansiera företaget med lån från Almi
Riskkapital
Jag vill
Ta in riskkapital som nytt ägarkapital
Affärsutveckling
Jag vill
Utveckla mitt företag och göra det redo för framtiden