Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
Management Trainee
Ansök redan idag >>

Är du nästa generations ledare? Vill du kickstarta karriären via möjligheternas och utmaningarnas jobb i en spännande miljö? Ta chansen och bli trainee på Almi!

Uppdraget 

Det övergripande uppdraget är att stötta medlemmar ur Almis koncernledning samt vd:ar och Fund Managers i dotterbolagen med stöd och beslutsunderlag.


Arbetet består i att både självständigt och i samarbete med andra bedriva projekt eller delprojekt och/eller ansvara för specifika processer.


I rollen får du skarp insyn i Almis verksamhet vilket innebär höga förväntningar på integritet och professionalism.

Du förväntas bland annat att:

 • Driva, äga och vara projektledare för delprojekt
 • Äga och vara projektledare för konferenser/seminarier
 • Omvärldsbevaka
 • Skriva rapporter och beslutsstöd
 • Analysera, uppdatera och förbereda data inför beslut
 • Förbereda underlag för rapporter om Almis kunder och portföljbolag, inom exempelvis utveckling, tillväxt, lönsamhet, överlevnadsgrad, värdering.

Din profil

Vi söker dig med tydligt självledarskap och förmåga att hantera individuella uppgifter såväl som uppgifter i grupp. Bland dina egenskaper märks viljan att anstränga dig lite extra, möta förändring med entusiasm, lösningsinriktad oavsett korta eller långa perspektiv, road av såväl komplexa som mer detaljinriktade projekt. Du är prestigelös och tvekar inte att hugga i där det behövs. Du kombinerar med lätthet nyfikenhet och stor arbetskapacitet med en ödmjuk och lyhörd attityd.


Du har ett stort intresse för entreprenörskap och företagsamhet med särskilt fokus på små- och medelstora företag. Du har ett samhällsengagemang och vill utveckla din förståelse av och bidra till deras hållbara tillväxt. Du vill vidare medverka till att flytta fram positionerna för kvinnliga entreprenörer i svenskt näringsliv såväl som för entreprenörer med utländsk bakgrund. 

 

 • Du bör ha ambitioner om att bli en framtida ledare eller specialist. 
 • Du har en akademisk bakgrund, är nyutexaminerad eller med 1-2 års arbetslivserfarenhet.
 • Meriterande är examen inom företagsekonomi, nationalekonomi, industriell ekonomi, statsvetenskap, IT eller statistik.
 • Du är noggrann, har en utmärkt analytisk förmåga, hög leveransförmåga, bra på att skapa och vårda relationer samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Låter det här som dig? 

Vi går igenom ansökningar och bjuder in till rekryteringsdagen löpande.

 

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 
 
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

 

image 1 kopiera.png“Almi är ett dynamiskt företag med en fin företagskultur. Här stimuleras medarbetarna av varandra och utvecklingsmöjligheter finns i alla steg av karriären då Almi förmedlar tydligt vad som förväntas. Det märks av Almis rekryteringsarbete att medarbetarna står i fokus och utgör företagets framgång. Mångfald och jämställdhet är en självklarhet hos denna inspirerande arbetsgivare och förtjänar helt klart att kalla sig Karriärföretag.”

Om rekryterings-
processen

 • 31 januari
  Sista dag att ansöka med CV och betyg.
 • 10 februari
  Kandidater bjuds in till en rekryteringsdag på vårt huvudkontor i Stockholm.
 • 1 april
  Vi välkomnar våra nya medarbetare!

Placeringsort: Stockholm 

 

Anställningsform: Visstidsanställning i 18 månader, därefter möjlighet till tillsvidareanställning. Almi erbjuder marknadsmässig lön.

 

En bakgrundskontroll genomförs på slutkandidaten.

 

Vi går igenom ansökningar löpande - så välkommen att skicka in din ansökan idag!

 

 

Frågor om rollen eller processen?

Kontakta oss via trainee@almi.se

Om Almi 

På Almi är vi cirka 500 medarbetare som finns på ett fyrtiotal orter över hela landet. Almi investerar i framtida tillväxt. Vi erbjuder affärsutveckling och lån till företag som vill utvecklas och växa. Det omfattar såväl idéer med tillväxtpotential i tidiga faser som befintliga företag i en expansionsfas.

 

Genom Almi Invest investerar vi riskkapital i företag i tidiga skeden med stor tillväxtpotential. Almi ägs av staten tillsammans med regionala ägare och finns nära företagen över hela landet.