Trainee IT & digitalisering

Just nu har vi ingen antagning till trainee-programmet

Är du intresserad av IT? Drömmer du om att bli CIO? Kickstarta karriären och bli trainee på Almi!

Uppdraget 

Det övergripande uppdraget är att stötta Almis CIO samt övriga funktioner inom koncernen med Almis digitala transformation.

Arbetet består i att både självständigt och i samarbete med andra bedriva projekt eller delprojekt och/eller ansvara för specifika processer. Rollen kräver en kombination av analysförmåga och tekniskt kunnande - och en förståelse för hur IT kan stödja affären. 

I rollen får du skarp insyn i Almis verksamhet vilket innebär höga förväntningar på integritet och professionalism.

Du förväntas bland annat att:

  • Vara delaktig i IT- och affärsutvecklingsprojekt
  • Äga och vara projektledare för delprojekt
  • Lösa affärsrelaterade problem med hjälp av datadriven teknologi
  • Bidra till att utveckla och kvalitetssäkra IT-verksamheten
  • Bidra till att omvandla verksamhetens behov till konkreta lösningar
  • Identifiera digitaliseringsmöjligheter i våra processer

Din profil

Vi söker dig med tydligt självledarskap och förmåga att hantera individuella uppgifter såväl som uppgifter i grupp. Bland dina egenskaper märks viljan att anstränga dig lite extra, möta förändring med entusiasm, lösningsinriktad oavsett korta eller långa perspektiv, road av såväl komplexa som mer detaljinriktade projekt. Du är prestigelös och tvekar inte att hugga i där det behövs. Du kombinerar med lätthet nyfikenhet och stor arbetskapacitet med en ödmjuk och lyhörd attityd.

Du har ett stort intresse för entreprenörskap och företagsamhet med särskilt fokus på små- och medelstora företag. Du har ett samhällsengagemang och vill utveckla din förståelse av och bidra till deras hållbara tillväxt. Du vill vidare medverka till att flytta fram positionerna för kvinnliga entreprenörer i svenskt näringsliv såväl som för entreprenörer med utländsk bakgrund. 

  • Du bör ha ambitioner om att bli en framtida ledare eller specialist.
  • Du har en akademisk bakgrund inom ekonomi eller teknik, gärna med inriktning mot data/IT.
  • Du är nyutexaminerad eller har 1-2 års arbetslivserfarenhet.
  • Du är noggrann, har en utmärkt analytisk förmåga, hög leveransförmåga samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 
 
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Möt Victoria & Filippa, våra traineer inom IT- och digitalisering

Vad har varit mest givande?

"Att få möjlighet att träffa så många olika delar av verksamheten och ta del av deras processer. Ur ett IT-perspektiv skapar det en förståelse kring verksamhetens rutiner, arbetssätt, behov och önskemål."

 

Victoria Brammeby, trainee IT och digitalisering

Victoria Brammeby

Vad har du hittills fått göra under trainee-programmet?

"Jag sitter med i projekt som på olika sätt syftar till att göra Almis verksamhet effektivare. Jag har främst arbetat med ett "framtidsprojekt" inom Almi Invest, där vi har tagit fram förslag på hur Almi Invest kan arbeta och organisera sig i framtiden.

 

Jag är också en del av Almi IT avdelning, där jag är med i olika projekt som utforskar hur Almi kan arbeta med allt från AI, till en ny digital plattform."

 

Filippa Karlsson, trainee IT och digitalisering

Filippa Karlsson

Så kan Almi hjälpa dig

Vi ger näring till Sverige genom att erbjuda finansiering i form av lån och riskkapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling till små och medelstora företag.

Lån
Jag vill
Finansiera företaget med lån från Almi
Riskkapital
Jag vill
Ta in riskkapital som nytt ägarkapital
Affärsutveckling
Jag vill
Utveckla mitt företag och göra det redo för framtiden