Trainee Finans & redovisning

Just nu har vi ingen antagning till trainee-programmet

Är du nästa generations ledare? Är du intresserad av företagande och finans? Kickstarta karriären och bli trainee på Almi!

Uppdraget 

Det övergripande uppdraget är att stötta Almis CFO samt vd:ar och Fund Managers i dotterbolagen med stöd och beslutsunderlag.

Arbetet består i att både självständigt och i samarbete med andra bedriva projekt eller delprojekt och/eller ansvara för specifika processer.

I rollen får du skarp insyn i Almis verksamhet vilket innebär höga förväntningar på integritet och professionalism.

Du förväntas bland annat att:

  • Äga och vara projektledare för delprojekt
  • Förbereda underlag för redovisning och finansiella rapporter
  • Förbereda analyser av exempelvis nyckeltal och KPI:er
  • Förbereda kalkyler och lönsamhetsanalyser
  • Förbereda underlag för budgetering och prognoser
  • Analysera, uppdatera och förbereda data och faktaunderlag inför beslut
  • Förbereda underlag för rapport till ägare och koncernstyrelse

Din profil

Vi söker dig med tydligt självledarskap och förmåga att hantera individuella uppgifter såväl som uppgifter i grupp. Bland dina egenskaper märks viljan att anstränga dig lite extra, möta förändring med entusiasm, lösningsinriktad oavsett korta eller långa perspektiv, road av såväl komplexa som mer detaljinriktade projekt. Du är prestigelös och tvekar inte att hugga i där det behövs. Du kombinerar med lätthet nyfikenhet och stor arbetskapacitet med en ödmjuk och lyhörd attityd.

Du har ett stort intresse för entreprenörskap och företagsamhet med särskilt fokus på små- och medelstora företag. Du har ett samhällsengagemang och vill utveckla din förståelse av och bidra till deras hållbara tillväxt. Du vill vidare medverka till att flytta fram positionerna för kvinnliga entreprenörer i svenskt näringsliv såväl som för entreprenörer med utländsk bakgrund. 

  • Du bör ha ambitioner om att bli en framtida ledare eller specialist.
  • Du har en examen inom ekonomi, är nyutexaminerad eller med 1-2 års arbetslivserfarenhet. Fördjupning inom redovisning är meriterande.
  • Du är noggrann, har en utmärkt analytisk förmåga, hög leveransförmåga samt god kommunikationsförmåga i tal och skrift.

Att arbeta på Almi

På Almi är kompetens, samhällsengagemanget och affärsmässigheten en viktig drivkraft. Det finns ett starkt gemensamt intresse – att se fler växande och framgångsrika företag i Sverige. För att trivas hos Almi stimuleras du därför av att tillsammans med dina kollegor arbeta för andra människors framgång och för ett hållbart företagande. Arbetsmiljön präglas av glädje och stort engagemang där vi värdesätter modet att tänka nytt. 
 
På Almi värdesätter vi olikheter, varav vi driver ett aktivt mångfaldsarbete både internt och externt och tror på att medarbetarnas olika bakgrunder, erfarenheter, kunskaper och personligheter berikar verksamheten. I rekryteringssammanhang är fokus på mångfald utifrån exempelvis kön, ålder, och utländsk bakgrund en självklarhet.

Möt Anas, vår trainee inom Finans

Vad har varit mest givande?

"Stor personlig och yrkesmässig utveckling genom möten med kompetenta individer inom organisationen och även ambitiösa entreprenörer som driver spännande företag. Att se och lära sig om olika roller och funktioner i organisationen är minst sagt väldigt utvecklande och lärorikt."

 

Anas Naser, trainee finans & redovisning

Anas Naser

Så kan Almi hjälpa dig

Vi ger näring till Sverige genom att erbjuda finansiering i form av lån och riskkapital samt stöd och vägledning inom affärsutveckling till små och medelstora företag.

Lån
Jag vill
Finansiera företaget med lån från Almi
Riskkapital
Jag vill
Ta in riskkapital som nytt ägarkapital
Affärsutveckling
Jag vill
Utveckla mitt företag och göra det redo för framtiden