Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

En ny spelare tar över elföretag i Sundsvall

Fredrik Tell är hockeykillen från Timrå som helt nyligen tagit över Elkompaniet i Sundsvall. 
– Ambitionen är att bygga ett långsiktigt bra företag, för både anställda och kunder. Och bli störst på det vi gör lokalt!

Som målmedveten tävlingsmänniska och lite av en pedant har han goda förutsättningar att nå dit. Efter gymnasiet 2013, där Fredrik pluggade till elektriker, tog han ett år i USA som PT och för att spela hockey.

 

– Hockey har varit en del av mitt liv ända fram tills förra året.

 

Samtidigt har han både hunnit med att gifta sig och bygga hus i Söråker. Och nu väntar nya utmaningar, som företagare med elva anställda. Fredrik började jobba på Elkompaniet 2015 och blev snabbt involverad i verksamheten. Det kändes naturligt att ta över när ägarna ville sälja.


– Vi skrev på nu första april, så allt är klart och det känns väldigt bra. Det är mycket att ta in, men jag säger aldrig nej till en utmaning.

 

Vill bli ett tillväxtföretag
Elkompaniet är ett väletablerat företag med kunder framför allt i Sundsvallsområdet. Uppdragen består av alla former av elinstallationer, som övervägande görs för större aktörer inom fastighets-, bygg- och snickeribranschen. Men här finns även privatpersoner bland kunderna.

– Det ser jättebra ut och vi har inplanerade jobb ett år framåt, samtidigt som vi hela tiden får nya förfrågningar.

Den långsiktiga tanken är att bli ett tillväxtföretag. Fredrik strävar alltid framåt och är aldrig riktigt nöjd.


– Jag ser bara att vi ska bygga upp ett framgångsrikt företag där medarbetarna känner sig som en del i något större. Vi ska växa och ha nöjda kunder genom att göra riktigt bra jobb, vara noggranna och trevliga. Men det finns mycket jag behöver lära mig på vägen. Här har jag haft, och kommer även i fortsättningen att ha, ett gott stöd av de tidigare ägarna – men också från min familj förstås.

 

Finansiering och kunskap
I samband med att företagsköpet skulle finansieras kom Fredrik i kontakt med Almi. Det var företagets revisor som föreslog en lösning där banken och Almi gick in som kreditgivare. Det blev ett bra upplägg som godkändes av alla parter.

 

– Då fick jag även bra kontakt med Helena Nilsson på Almi. Under ett antal teamsträffar med henne som privat rådgivare lärde jag mig mer om ekonomi, bland annat årsbokslut, som skulle ha varit svårt annars. Vi gick även igenom andra delar som är viktiga för att kunna bli ett tillväxtföretag – som ledning, arbetslag och styrelsearbete. Det här var något som Almi gick in med kostnadsfritt nu under pandemin och som var väldigt värdefullt för mig.

Det här var något som Almi gick in med kostnadsfritt nu under pandemin och som var väldigt värdefullt för mig.
Fredrik Tell, Elkompaniet
Almi logga

Vill du bli kontaktad?

Jag vill bli kontaktad

Här kan du läsa mer om

Elkompaniet i Sundsvall. 

Maj 2021