Investerarutbildning för kvinnor i Värmland?

Almis roll är att bidra till ökad tillväxt. Vi vet att ökad jämställdhet bidrar positivt till ett företags affär. Under 2017 investerades 11,4 miljarder i små bolag och startups i hela Sverige.

Mindre än en procent investerades till bolag med enbart kvinnor som grundare. Vi vill bidra till att det sker en förändring genom att fler kvinnor börjar investera i andra bolag.

Karin Skoglund,ägare och Interim management konsult på Contango Resourcs AB deltog i slutet av förra året i en investerarutbildning tillsammans med andra kvinnor.  

Vad tog du med dig från den utbildningen?

- Vikten av att ha en strukturerad förvärvsprocess och att inte ha bråttom. Att lära känna människorna bakom säger Karin.

Ni gick vidare och startade ett bolag ihop och har redan investerat i några bolag. Berätta mer?

-Vi som investerade i bolaget träffas och genomlyser intressanta case tillsammans och beslutar därefter om investering skall ske eller inte. Det finns många fina start-up bolag som nu tar kontakt med oss.

Vi pratar om att starta en utbildning här i Värmland för kvinnor som vill lära sig mer om att investera i andra bolag. Dina tankar kring det och vad skulle du vilja säga till andra kvinnor som funderat på att lära mer om investeringar?

- Jag rekommenderar utbildningen! Tveka inte att starta den i Värmland, och till intresserade kvinnor tveka inte, utan gå den, det är också ett bra nätverkande. Anmäl ditt intresse till anna.lundbergh@almi.se

Och eftersom intresset har blivit så stort efter gårdagens artikel i NWT så har vi arrangerat ytterligare ett tillfälle, där du kan få ta del av information om utbildningen.

31 maj kl 17:30. Anmäl dig här! https://www.almi.se/Kalendarium/?event=205943&county=17

Läs mer i artikeln här https://www.facebook.com/ALMIvarmland/

 

Följ oss

Vi finns på LinkedIn

Besök oss på YouTube

På vår YouTube-kanal kan du inspireras av våra framgångsrika företag.
Besök oss på YouTube

Prenumerera på våra nyhetsbrev

Håll dig uppdaterad inom framgångsrikt före-tagande och annat aktuellt som händer hos oss.
Prenumerera på våra nyhetsbrev