Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

Jonas Bergqvist

Investment Manager

Jonas arbetar som investment manager och ansvarar för hela investeringsprocessen, vilket innebär att hitta, investera i och utveckla innovativa bolag med tillväxtpotential samt att genomföra exit av innehavet.

 

Med en bakgrund inom energi och IT har Jonas tjugo års erfarenhet av att designa, bygga och skala mjukvaruprodukter och tjänster. Han har också arbetat med forskningsintensiv innovation på RISE och varit del av den nationella expertpoolen på Energimyndigheten. På Almi Invest GreenTech fokuserar Jonas på teknologier som leder till betydande CO2-minskningar med en förkärlek för energi- och mjukvarurelaterade lösningar.

“I only predict the Future that has already happened.”
Peter Drucker

 

Sex snabba

 

Passionerad över
Klimatfrågor och teknik. Är en gammal rollspels- och datanörd och har alltid levt i framtiden mentalt.

 

Läser
Science fiction och filosofi. En favoritbok som alla borde läsa är ”Finite and Infinite Games” av James P. Carse - en bok jag tänker på ofta.

 

Gillar

Att dricka champagne med vänner.

 

Funderar på
Hur vi ska lösa klimatkrisen med teknologi och policy.

 

Största bedrift
Lärde mig ryska på under ett år på Försvarets Radioanstalt och har genomfört en halv Ironman (1,9 km simning, 90 km cykling och 21 km löpning) på 5:45.

 

Har
Världens bästa fru Karin och två killar som börjar bli riktigt stora. Jag är stolt över att vi på Almi Invest Greentech lägger all vår arbetstid på att de och alla andra barn ska ha en liten bättre chans att växa upp i en värld där klimathotet tas på allvar.

Jonas Bergqvist

Investment Manager
jonas.bergqvist@almiinvest.se


0702-826 330


Fund: GreenTech


Göteborg