Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 18 oktober 2021

  Årets unga företagare 2021 utsedd

  Fredagen 15 oktober var det dags att utse Årets företagare i Sverige. Almi är partner till priset Årets unga företagare, och i år gick priset till Philip Olsson, Isovox. © Fotografi: Emma Ekstrand & George Grigoriadis
 2. 14 oktober 2021

  Bankernas utlåning till företag ökar

  Tre av fyra bankkontor tror på en ökad utlåning under årets sista kvartal. Tillverkningsindustrin är den bransch där lånebehovet bedöms öka mest. Det har också blivit lättare för företagen att få lån jämfört med förra året. Det framgår av en undersökning bland 100 bankkontorschefer som genomförs på uppdrag av Almi.
 3. 8 oktober 2021

  Dags att utse Årets Unga Företagare 2021

  För Almi är det viktigt att synliggöra förebilder som visar möjligheterna och potentialen med företagande. Därför är vi stolt partner till priset Årets Unga Företagare.
 4. 29 september 2021

  Ulf om sina 20 år på Almi och hans bästa tips till företagare

  Stort tack för den här tiden Ulf! Efter 20 år som finansieringsrådgivare har det nu blivit dags för Ulf Norberg att gå i pension. Ulf har med ett stort engagemang hjälpt företagare runt om i länet med både finansiering och råd inom affärsutveckling. Vi tog ett snack för att höra hur det känns, vad han ska göra nu och bad honom dessutom dela med sig av sina bästa tips och råd till företagare.
 5. 22 september 2021

  Jakten på filtdukar ledde till engelsk affärskontakt

  1719 startade Lessebo handpappersbruk som än idag 300 år senare tillverkar handgjort papper av högsta kvalité. Dagens ägare, Bildningsbruket AB, arbetar idag för att bygga upp denna kulturhistoriska plats till en mötesplats för besökare. Under 2021 uppstod ett behov av att hitta en ny leverantör av filtdukar som används i produktionen och i sitt sökande av en leverantör tog Bildningsbruket hjälp av Almi och Enterprise Europe Network (EEN).