Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
30 juni 2020

Nästa steg

Nästa steg är en podd om hur det känns att leda ett företag som är på väg att ta nästa steg, med lärdomar och råd från företagare som redan tagit klivet du funderar på. I varje avsnitt intervjuar programledaren Per Grankvist, journalist på Vad vi Vet, flera företagare, både stora och små som bjuder på sina bästa tips men även värsta misstag. En expert från oss är med i varje avsnitt och ger råd kring hur du ska tänka i den fråga varje avsnitt handlar om. Nya avsnitt släpps varje söndag.

 

Klicka här för att läsa mer om podden ➞

Avsnitt 9: Skaffa riskkapital

Den 19:e januari 2020 rapporterade Dagens Industri att Elsa Science tagit in 20 miljoner kronor i sin senaste runda. Då hade det gått fem år sedan bolaget insåg att de behövde riskkapital för att kunna växa. Grundaren Sofia Svantesson berättar om resan från start till mål, från utmaningen att skapa en bra pitchdeck till att veta hur mycket pengar man vill ta in, från möten med brutala ängelinvesterare till pitchar för vänliga riskkapitalister.

 

Vi får också höra från de som träffade Sofia längs vägen och hur de uppfattade henne, vad som imponerade och vad hon var tvungen att göra bättre. Ett avsnitt packat med nyttig kunskap för alla som funderar på att skaffa riskkapital.

 

Klicka här för att komma till avsnitt 9 ➞

Bild på loggan till podden