Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
27 april 2023

30 företagsbesök under första etappen av 92 socknar

92 socknar 26 aprilAlmi Gotlands rådgivare Adam Eriksson, Anna Skoggren, Thomas Isaksson, Henrik Larsson, Karin Linnér, Andreas Weinebrandt, Linus Atterby och Malin Stenström gjorde sina första turnéstopp under 92 socknar på södra Gotland.

I onsdags sjösattes Almi Gotlands turné 92 socknar, som innebär att vi vid fyra tillfällen ska besöka företagare i samtliga socknar på ön – innan året är slut. På en dag besökte vi omkring 30 företag. ”Det gav jättemycket energi och goda samtal som vi hoppas ska leva vidare”, säger Karin Linnér på Almi Gotland.

Onsdagen den 26 april styrde åtta rådgivare och vd:n Henrik Munkhammar söderut för att hälsa på företagare på södra Gotland. Vissa av dem hade hört av sig innan och sagt att de ville ha besök, medan andra fick spontana påhälsningar.

 

Det blev en inspirerande dag med en blandad kompott av besök. Vi träffade företagare i alla åldrar och fick se företag från vitt skilda skrån – allt från lantbrukare och hantverkare till innovatörer och business-to-business.

 

– Det var ett soligt avbrott från det vardagliga arbetet. Besöken gav jättemycket energi och goda samtal. Nu hoppas vi att samtalen ska få leva vidare och att vi på Almi kan hjälpa dem, säger Karin Linnér, som är rådgivare med extra fokus på hållbarhet.

 

Totalt hann de fyra teamen att besöka ungefär 30 företag i ett 20-tal socknar, från Eksta till Sundre. Nästa tillfälle för 92 socknar-turnén är den 31 maj. Då är det norra Gotland som står i fokus – och vi längtar redan!

 

– De här besöken gav mig nya insikter om vad företagen har för behov. Sedan gav de mycket glädje att få träffa företagaren och se företagen på plats. Det är verkligen så roligt, säger Anna Skoggren, som är affärsansvarig och rådgivare på Almi Gotland.

Är du företagare på norra Gotland och vill ha besök den 31 maj? Hör av dig till anna.skoggren@almi.se eller telefonnummer 0722-06 73 49.

 

Vill du se alla bilder från besöken? Följ oss i sociala medier! Där heter vi AlmiGotland.