Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 22 december 2022

  God jul och Gott nytt år!

  Julen närmar sig med stormsteg och bakom oss lämnar vi en höst och vinter som varit full av aktiviteter, kundmöten och insatser för regionens företag. Ytterligare ett år av nya prövningar går mot sitt slut och med bakgrund i oroligheterna i vår omvärld är jag som vd för Almi Mälardalen extra stolt över vårt viktiga uppdrag, som liksom under covid-pandemin blir tydligare i många avseenden. Ett extra tack till all min personal som liksom under pandemin tar sig an omvärldens oroligheter med flexibilitet och proaktivitet och alltid med kundens bästa i fokus. Innan det är dags för en välförtjänt julledighet vill jag och alla mina kollegor även passa på att tacka alla våra kunder och samarbetspartners för året som gått. Även om 2022 har bjudit på oförutsedda händelser och följdverkningar så har året också innehållit många intressanta möten, webbinarium och aktiviteter tillsammans med er! Från oss alla, till er alla: en riktigt God jul och ett gott nytt år!
 2. 19 december 2022

  Riksdagskonferens om kvinnors företagande

  Onsdagen den 14 december var det dags för WomEngages årliga riksdagskonferens där kvinnors företagande diskuterades. Almis vice vd, Sara Brandt, var en av de som deltog i samtalen tillsammans med representanter för näringslivet och riksdagsledamöter från Socialdemokraterna, Centerpartiet, Moderaterna och Kristdemokraterna.
 3. 14 december 2022

  Pitcha för investerare och vinn 100 000 kronor!

  Ta chansen att få pitcha inför kapitalstarka investerare och publik på Åre Business Forum den 19 - 21 april 2023. Vinnaren i Almi Pitch belönas med 100 000 kronor. Nominera ditt bolag nu!
 4. 25 november 2022

  KRÖNIKA: Rätt kompetens - en av de största tillväxtutmaningarna

  Hur hittar du, behåller och utvecklar rätt kompetens för att möta framtiden och nå företagets mål? På Almi Mälardalen möter vi varje år mängder av företag som vittnar om precis samma sak, att kompetensförsörjningen är en enorm utmaning som bara tycks öka med tiden. Bristen på lämplig arbetskraft och svårigheter med att attrahera och behålla medarbetare är en av de största tillväxtutmaningarna för små och medelstora företag inom de flesta branscher i Sverige. Vår region är inget undantag. Hur möter du utmaningarna i ditt företag och hur behöver vi alla ändra vårt mindset kring kompetens och rekrytering? Läs vår krönika i ämnet, skriven av Almi Mälardalens vd Mikael Fällman.
 5. 24 november 2022

  INTERVJU: Årets besöksnäringsföretag 2022

  Bryggerikrogen i Nora är en fine dining restaurang som korades som vinnare i kategorin ”Årets besöksnäringsföretag” under våra Framtidsdagar 2022. Restaurangen drivs av grundarna Erik Lindeberg och Veronica Carlsson som båda har bred erfarenhet av besöksnäringen. Vi fick äran att ställa några frågor till Veronica som fanns på plats för att ta emot priset.