Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
4 oktober 2019

10 år på Almi

David Lengström firade i augusti i år 10 år som anställd på Almi Företagspartner Kalmar län. Sedan knappt tre år tillbaka är han VD men för 10 år sedan började han som finansieringsansvarig efter en flytt till Kalmar från Göteborg.

- Du har jobbat på Almi i 10 år, grattis! Hur känns det?

- Tack, det känns väldigt bra! Almi är en fantastisk arbetsplats där jag får träffa människor fulla av entusiasm, med både vanliga och ovanliga idéer.

David Lengström

På 10 år har mycket hunnit ändras, även om det i vissa sammanhang är ett kort tidsspann. David berättar om hur synen på entreprenörer och entreprenörskap har ändrats sedan han började jobba på Almi. Numera är det nästan rockstjärnestatus på vissa entreprenörer.

- När jag studerade ville alla jobba på storbolagen, nu är det många fler studenter som siktar på att bli entreprenörer. Det visar verkligen att omvärldens syn på entreprenörskap har ändrats, säger David.


På Almi har saker också förändrats. Förut var organisationen mer anonym och fanns där vid behov, idag finns det en annan förståelse för omvärldens snabbföränderlighet och Almi är mycket mer proaktiva. Men att medarbetarna på Almi får vara med och både betrakta, stötta och påverka bolags resor har inte ändrats. David berättar att som VD sedan knappt tre år har han förmånen av att få en helhetsbild.
- Jag är inte längre med under första kontakten med kund men däremot kan jag ur ett större perspektiv se effekterna av arbetet våra rådgivare gör. Dessutom trivs jag bra i rollen där jag får fira framgångar genom andra, vilket för oss är när våra kunder utvecklas väl. 

Almi kan göra skillnad och påverka regionen positivt, vilket är otroligt roligt att få vara delaktig i. Det är också oerhört kul att se Almis medarbetare utvecklas.

Men jobbet har också kommit med utmaningar, som att motivera starka medarbetare till vissa förändringar. Att en Almi-medarbetare är ifrågasättande och kritisk är positivt – det behövs i arbetet gentemot kund. David nämner att det egentligen bara är just kunder som Almi har arbetat med som vet den fulla potentialen hos Almi och på vilket sätt vi kan hjälpa ett företag.

- Jag är väldigt stolt över att vi levererar på så hög nivå samtidigt som vi har genomfört en del internt förändringsarbete och har många ny medarbetare. Att vi som ett team har lyckats med det gör mig väldigt glad!

 

När David inte är på jobbet lägger han mycket tid på innebandy då båda hans barn spelar, samtidigt som han är ledare för ett av lagen. Utöver det har han ett nördigt intresse för amerikansk fotboll och är – som han själv säger – en tämligen usel golfspelare även om just golfen också lockar.

 

Vi grattar David till 10 fantastiska år på Almi!