Visa innehåll för Almi i din region: Välj län:
6 november 2019

Möt vår medarbetare Lotta – en av våra skickliga rådgivare

En typisk dag för vår medarbetare Charlotta Ek Guténius inleds med ett kundmöte där hon möter något av de bolag hon jobbar med. 

Processerna är roliga och intensiva och kan ibland pågå fram till lunch, varpå Lotta sedan sätter tänderna i efterarbetet innan hon spenderar sin eftermiddag med ännu ett kundmöte, ofta iväg på annan ort. Ibland blir det lite längre resor, som till Västervik eller Vimmerby – vårt län är ju långt och Almi jobbar med bolag över hela länet.

 

Lotta är en av våra fantastiska rådgivare och jobbar mest, men inte endast, med etablerade bolag. När jag frågar henne vad hon önskar att fler visste om Almi svarar hon:

- Jag önskar att fler i Kalmar län visste hur bred vår kunskap är och även hur många olika erbjudanden vi har för företag som vill utveckla!

Bild Charlotta
Jag önskar att fler i Kalmar län visste hur bred vår kunskap är och även hur många olika erbjudanden vi har för företag som vill utveckla.

Starten på Almi gick år 2017 för Lotta och hit kom hon för att hon lockades av tanken på att arbeta med det hon redan gjorde – men i många olika bolag.

- Jag var tidigare regionchef och jobbade ungefär som en VD gör, vilket gör att jag kan relatera till de personer vars bolag jag jobbar med, men jag gillar variationen jag får av att vara på Almi och på så sätt vara involverad i flera olika bolag och branscher.

 

Lotta beskriver vidare att hon tycker det är spännande att jobba med de som leder ett företag, då hon tycker det är roligt att utifrån kunna se en helhet och bidra till att se på saker med nya ögon. När Lotta förklarar detta går det bokstavligt talat att se glöden hos henne – hon brinner verkligen för att i process med andra få dem att ändra sina invanda tankebanor och på så sätt vara en byggkloss i en förändring!

Men det var inte här Lotta hade tänkt att hon skulle hamna. När hon var yngre ville hon bli textillärare eftersom hon älskar färg, tyger, mönster och kläder. På gymnasiet läste hon en inriktning mot konstruktion men detta ändrades senare när hon blev butikschef och därefter regionchef. Vidare till ett annat bolag som regionchef och därifrån hit – resan har kanske inte varit självklar men för Lotta är nu det roligaste att hon får bidra till kundbolagen på olika sätt.

- Jag är stolt över de 25 års erfarenhet Almi som organisation har i ryggen och den tyngden som finns i vår kompetens.

 

På fritiden får hon använda sitt intresse för färg och form då hon gillar inredning och att pyssla hemma. För att få energi gillar hon att springa, annars är det mycket fokus på lugn och ro tillsammans med familjen.

 

Det kan vi förstå, för på jobbet är det fart och fläkt i Lottas sällskap! Det märks att hon vill leverera och göra sitt yttersta för kundbolagens skull. Det gör att vi är väldigt glada över att ha Lotta i vårt team!