Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.

RSS
 1. 21 mars 2023

  Ansökan till SKAPA-priset 2023 är nu öppen

  Almi Kronoberg är en del av juryn som utser pristagaren för SKAPA-priset i länet. Har du en innovativ idé? Missa inte möjligheten att bli utsedd nationellt till årets innovatör och vinna 500 000 kr! Sök själv eller nominera någon annan senast 31 maj 2023.
 2. 20 mars 2023

  INP Förpackningar om hållbarhet: “Det ska löna sig för företag att ställa om”

  Plast är idag ett ord som kan provocera. Men på INP har man gjort hållbar plast till sin affärsidé. I produktionen används plast som redan finns, dvs. återvunna PET-flaskor, och man jobbar stenhårt för att förklara och förtydliga begreppet RPET (Recycled PET). Här läggs också mycket tid på att omvärldsbevaka och sätta sig in i olika frågor kring plast och förpackningar för att få en långsiktig ekonomisk hållbarhet.
 3. 20 mars 2023

  VD Mats ord februari 2023

  Lönsamhetsbegreppet har sällan varit så aktuellt som nu! Tidigare parametrar som konkurrens, lager, automation, kapacitet, organisation, med mera får nu ovälkommet sällskap av energikostnader, räntenivåer, råmaterialkostnader och komponentbrist. För att inte tala om en högst osäker omvärld...
 4. 8 mars 2023

  Jämställt i styrelserummen år 2053

  Almis årliga undersökning av jämställdheten i svenska företag visar på en långsam ökning av jämställdheten i styrelserummen de senaste 10 åren. Den visar på att vi når jämställdhet i styrelserummen år 2053.
 5. 6 mars 2023

  “Framtidsgeneratorn blev en succé – och lever vidare”

  Almi fick i uppdrag att ge Sveriges små och medelstora företag mer kunskap om hållbarhet och att få dem att påbörja och/eller accelerera sitt hållbarhetsarbete. Nu är projektet utvärderat och visar bland annat att 80 procent av deltagarna har fått ny, värdefull kunskap.