Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
15 juni 2023

Två nya ledamöter i Almi Värmlands styrelse

Det är två politiker som båda brinner för företagande som tagit plats i Almi Värmlands styrelse. Almi Värmland ägs till 51 procent av det statliga bolaget Almi och till 49 procent av Region Värmland.

Anna-Lena Carlsson sitter bland annat i regionstyrelsen och kombinerar sina politiska uppdrag, där ledamotsuppdraget i Almi Värmland ingår, med vd-uppdraget i Torsbys utvecklings AB. Ett företag som ägs av Torsby kommun och företagen tillsammans.

 

Tobias Eriksson sitter också i regionstyrelsen och är andre vice ordförande i den regionala utvecklingsnämnden. Han har i många år varit kommunalråd i Sunne kommun, men har nu en rad olika politiska uppdrag på regional nivå. Ett av dem är styrelseuppdraget i Almi Värmland.

- Jag är uppväxt i en företagarfamilj och har företagande med mig sedan barnsben. Mina år som företagsutvecklare och vd i TUAB och gjort mig ännu mer engagerad i företagarfrågor. Att ge företagen goda förutsättningar och att se deras potential är viktigt. Här kan Almi göra skillnad – och jag hoppas att jag kan bidra med min kunskap om företagande i styrelsen, säger Anna-Lena Carlsson.

 

Tobias Eriksson ser företagarfrågor som centrala för Värmlands utveckling och tillväxt. Han lyfter fram Almis viktiga roll när det gäller både affärsutveckling och finansiering för att ge företag möjlighet att växa snabbare.

 

- Almi har mycket att erbjuda de små och medelstora företagen som betyder mycket för tillväxten. Att skapa förutsättningar för ett brett näringsliv som skapar jobb är centralt för mig. Utan jobben, lägre skatteintäkter och sämre offentlig service, säger Tobias Eriksson.

 

Tobias Eriksson (S) Anna-Lena Carlsson (C) representerar ägaren Region Värmland i styrelsen och ersätter Tomas Riste (S) och Henrik Lindblom (L).

Nyfiken på vad Almi kan erbjuda?

Har du en stund över för att prata om ditt företags situation?

Har du ett registrerat bolag?