Webbplatsen kommer inte fungerar helt korrekt om er webbläsares JavaScript funktion är inaktiverad.
7 oktober 2020

Dags att blicka framåt och framtidsäkra.

Från ett akut krisläge i hela världen till att göra sig redo att möta framtiden. När pandemin slog till ökade arbetsbelastningen för oss på Almi.
- Initialt handlade det främst om företagens behov av kapital och hjälp med att identifiera kapitalbehovet. Nu vill många justera och ställa om sin verksamhet för att framtidssäkra den, det sa vår VD Anna Lundmark Lundbergh, i NWT som kom ut den 23 september.

Många företag är alltså redo att blicka framåt. Samtidigt ser vi att det fortfarande finns en osäkert kring pandemins varaktighet. På det har den digitala utvecklingen snabbats på ordentligt, vilket gör den digitala närvaron och kompetensen viktigare än någonsin.

 

Thomas Ohlsson, kreditchef hos oss på Almi Företagspartner Värmland ger dig sina fem bästa tips för att ställa om och framtidssäkra.

1. Digitalisering
Idag har vi alla tvingats snabba på digitaliseringen. Fortsätt med det då många företag hitta nya kunder och marknader genom att öppna upp för digitala lösningar och tvistar sin affärsmodell för att finna kunder på en större geografi.

 

2. Fräscha siffror
Det är väldigt turbulent i dagsläget. Ha en god sifferkoll och undersök vad du tjänar pengar på både nu och framförallt framöver. Detta skall du göra för din egen skull och för att stärka bolaget – men är också ett krav om du behöver låna pengar. Skaffa dig bra koll och ha alltid fräscha siffror att visa upp.

 

3. Kassaflöde
Visa att du är långsiktig. Du måste påvisa att du kan återbetala lånen. Gör ett kassaflöde (in- och utbetalningar) som visar hur du ser på framtiden. Här kan du ta hjälp av ex Almi eller din bokföringsbyrå för att simulera din affär.

 

4. Teamet avgör
Ensam är inte stark. Omge dig med ett bra team där ni kompletterar varandra. Ta hjälp av kunder vid utveckling av produkter och tjänster samt en mentor eller styrelse för att dra nytta av andras kompetenser.

 

5. Sök finansiellt stöd
Idag finns det olika vägar och stöd för at finansiera sin omställning. Kontakta Almi så hjälper vi dig att hitta rätt.

 

Vi på Almi företagspartner Värmland erbjuder inte bara finansiellt stöd utan även affärsutveckling. Kontakt oss så hjälper vi dig att hitta rätt.